مشاوره حقوقی رایگان - كيفري

آيا صرف اقرار در بازداشتگاه پليس امنيت با وجود انكار متهم در دادگاه ميتواند مبنای صدور رای باشد؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سوال اگر اقرار مطابق شرایط قانونی نزد ضابطین دادگستری بصورت کتبی باشد از ادله اثبات جرم محسوب می گردد .

پرسشگر :

در صورتيكه اقرار بصورتي باشد كه در انفرادي قرار بگيري و اعلام كنن تا اقرار نكني ازاد نميشوي و شخص مريض باشد و در دلدگاه شرايطش را اعلام كند بازم مبناي صدور راي قرار ميگيرد بدون اينكه سندي و مدرك دال بر اخذ رشوه داشته باشند

یک وکیل

پاسخ سؤال دوم : در کشور ما معمولاً رویه بدین صورت است همینکه به انجام امری نزد مقامات رسمی و قانونی اقرار نموده باشید ، اقرار قانونی محسوب می شود مگر خلافش با دلائل و امارات متقن به اثبات برسد .

پرسشگر :

حالا اينكه در قوانين نوشته ان اقرار بايد در حضور قاضي دادگاه باشد پس چيست
ضمنا اقرار در بازداشتگاه پليس و بازداشت طولاني مدت مثل دوماه معلومه تحت فشار بوده است ديگر اينكه ادم اگر چندين بار در همان اقرارهايش اعلام كنه مثلا من رشوه اي دريافت نكردم و يكبار تحت فشار بگه گرفتم تكليف چيست و قاضي دادگاه كيفري هم در رايش به استناد تحقيقات مقدماتي پليس راي صادر كرده باشد ايا قابل دفاع در ديوان هست يا نه

یک وکیل

پاسخ سؤال سوم و آخر : آن اقراری که باید نزد قاضی در محکمه انجام گیرد تا اعتبار شرعی داشته باشد ، اقرار در جرائم مستوجب حدود شرعی است و نه مجازات تعزیری و بازدارنده حکومتی . اگر اینطور می بود که شما می فرمائید خیلی از جرائم مهم که به غیر از اخذ اقرار فنی از متهم ، ادله شرعی دیگری برای اثبات آن وجود نداشته به صرف اقرار نزد بازجویان و ضابطین دادگستری اثبات گشته حتی اگر متهم در دادگاه منکر اقرار کتبی قبلی خود شده باشد .

علی بهرآسمانی

علی بهرآسمانی:

س/اگر اظهارات بعديتون مبني بر اين باشه كه تمامي اظهارات موقع بازداشت زير فشار شكنجه انجام شده نه نميتونه