مشاوره حقوقی رایگان - رفع سوء اثر احتمالی از امضای نااگاهانه سند عادی دست نویس پیش از وقوع آن

با سلام و وقت بخیر و خسته نباشید. اگر شخص سالمندی احتمال دهد و شک کند که در شرایطی غیرعادی همچون حواس پرتی یا تبانی و فریب و توطئه یا تحت فشار روانی، به هر نحوی از او دست نویس و امضایی ( جهت تصاحب اموال در اینده) اخذ شده است، برای رفع اثرات سوء احتمالی ان در اینده چه کار میتواند انجام دهد؟ راهی وجود دارد که بتوان فهمید همچین اتفاقی افتاده است ؟ یا راهی وجود دارد که بتوان جلوی پیامدها و عواقب احتمالی آن را قبل از وقوع گرفت و از خود بریء کرد؟ ایا اقرار و اذعان کتبی قبلی در حضور شاهدین مبنی بر اینکه هیچ گونه عمل ارادی و اگاهانه ای مبنی بر امضای سند عادی در بازه زمانی خاص انجام نداده است ، میتواند بازدارنده باشد؟ در صورت وقوع چنین احتمالاتی در اینده و شکایت فرزندان از عاملان ، چنین اقرار رسمی ای در مراجع قضایی قابل استناد و پیگیری است؟ چه راه دیگری وجود دارد؟

پاسخ ها :

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

خیر اگر کسی سندی یا مبایعه‌نامه ای ارایه کرد در این صورت خود شما و یا فرزندان بعد از فوت باید ابطال آنرا به واسطه تدلیس و سایر موارد بخواهند

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام خیر

هم چنین اقدامی متصور نمی باشد

این احتمال وجود دارد که شخصی در گذشته ماشین خود منزل خود را فروخته باشد یا صلح کرده باشد و حالا بخواهد به این دلیل آن را ابطال کند خیر به این صورت نیست اما در کل اگر این اقدام توسط این شخص صورت نگرفته باشد راه ابطال آن نیز وجود دارد می بایست موردی عمل گردد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
کاربر گرامی متاسفانه چنین اقدامی تقنین نشده و تا زمانی که اقدامی صورت نپذیرد نمی توانید ری اکشنی داشته باشید
در صورت بروز این اقدام در آینده اما می توانید تحت عنوان تدلیس اقدامات قانونی مربوطه را مبذول فرمایید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام خیر اگر سندی توسط شخصی امضا شده باشد سند در مقابل آن شخص و ورثه آن شخص معتبر و قابل اجرا میباشد مگر حجر شخص توسط مرجع قضایی احراز و اثبات گردد

خیر

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر چک در قرارداد قید شده که بابت تخلیه اجاره بوده و یا شاهد داربد میتوانید ارایه دهید و دعوا رد شود

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سوال شما یک پرونده کامل است که نیازمند بررسی کامل و دقیق است

فاطمه  زارع

سرکار خانم فاطمه زارع :

شرایط آن سخت است مگر بتوان محجور بودن وی رااثبا ت کرد

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

بله می تواند البته موثر بودنش بستگی به ادله طرف مقابل و نیز قاضی دارد

رسول خیابانی

جناب آقای رسول خیابانی :

باسلام.سوال شما مبهم است ولیکن در صورتی که قرارداد یا تعهدی را امضا کردید طبق قانون پایبند به آن میباشید و نمیتوانید بعدا با عنوان اینکه حواس پرت و.. بودید از انجام تعهد خودداری کنید مگر اینکه با طرح دعوی قانونی برای دادگاه این مهم احراز و اثبات گردد.

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
صرف اقرار وی کافی نیست چون نیاز به اثبات اکراه یا اجبار یا مواردی شبیه ( خواب _ بیهوشی_ حجر ) امضا کننده دارد