مشاوره حقوقی رایگان - نفقه فرزند دختر

سلام. بنده دختری مجرد با سن 31 سال هستم. متولد مرداد 67. پدر 71 سال و مادرم 65 سال داره‌. پدرم ازدواج مجدد کردند ( 29 سال پیش این اتفاق افتاد)
در حال حاضر نفقه بنده و مادرم را 400 می دهند و هزینه خانه مثل قبوض هم با ماست. بازنشسته مشاغل آزاد هستند و دریافتیشون 1650 میلیون تومانه. تمام مخارج ارشدم در دانشگاه پای خودم بوده با مبلغ درآمد بسیار ناچیزی که خودم با کارهایی که انجام میدادم بدست آوردم و بیشتر با کمک خواهرها و برادرهای بزرگترم که ازدواج کرده اند. (و از بنده خیلی بزرگتر هستند و شاغلند با توجه به اینکه دهه 50 هستند و الا پدرم برای آنها هم کاری نکرد) از جهیزیه هم همیشه منو ترسونده و گفته همون مبلغ خرج کارشناسیت جهیزیه بوده! من پیام نور خوندم. کل کارشناسیم شاید ترمی 200 هم نبود که فقط اونو داد. هیچ وقت مبلغی بابت مخارج ما نداد جز هزینه شاید پول نان ما هم نشد. همین سختی ها باعث شد من نتونم ازدواج کنم. الان هم خانه ای داریم که دو دانگ آن به اسم مادرم هست با پولی که از ارث پدرش به او رسیده بود خرید. دو دانگ دیگرش را پدرم به نام خانم دوم کرده و دو دانگ هم خدارو شکر هنوز نام خودشه. سوالم اینه که من می توانم درخواست جهیزیه و نفقه بدم و اگه بگه ندارم دانگ خانه توقیف میشه. البته پدر جدا از بازنشستگی کار هم می‌کنه و درآمد خوبی داره طوری که معیشتی هم بهش تعلق نگرفت! ما الان با چهار صد تومن خرجی از معیشتی هم بی بهره شدیم! البته در واقع سیصد چون صد تومن یارانه است که خرج قبوض خونه میشه. از خانم دوم دو تا دختر داره که اونها رو به سر و سامان رسانده حتی یکی رو آمریکا فرستاده. الان در حال راه اندازی کیف فروشی با وامی که مدتها بعد از کلی تلاش کاری تونستم بگیرم هستم. و معلوم نیست که درآمد خالصی برام بمونه یا نه. مغازه را تازه اجاره کردم. با این وضعیت آیا من شاغل حساب میشم؟! و نفقه به من تعلق نمیگیره؟! نفقه این همه سال چی؟ خودش با دست خط خودش یادداشت کرده مبالغی که میداده در این سالها و بعضی هاش رو خوشبختانه داریم. مثلاً تا پارسال 200 تومان بود. اینم بگم یکسال بیمه بنده در سال 96 از طرف کارفرما رد شد و شش ماه بیمه بیکاری گرفتم. سند خانه نام خودشه و به صورت بلاعزل دو دانگ نام مادرمه. با اینکه پول نقد از مادرم بود برای خرید خانه اما چون گفت قسط خونه رو دارم خودم میدم من سند میگیرم او بلاعزل وگرنه خونه خبری نیست. با اینکه الان وام خونه رو تسویه کرده اما اصل سند رو به ما نمی‌ده که ببریم و دو دانگ مادرم را نام خودش کنیم. کلا خیلی در مضیغه می‌ذاره ما رو و دور میزنه ما رو. شاید حتی اگه بو ببره که می خواهیم شکایت کنیم دو دانگی که اسم خودش هست رو هم نام زن دومش کنه که دادگاه نتونه توقیف کنه. همیشه برای ما خونه های تنگ و تاریک کرایه میکرد تازه خونه خریدیم به کمک ارثیه مادرم و می ترسیم از دست بدهیم خونه رو اگه شکایت کنیم. اینم بگم که مادرم با طلاق می‌تونه حقوق پدرش رو بگیره که تقریبا 3میلیون تومنه. پدرش فوت کرده و بازنشسته بوده‌. و مادرشون هم همین طور و با طلاق حقوق پدربزرگم به مادرم میرسه. مهریه مادرم تقریبا 45 میلیون امروزی میشه که تقریبا معادل یک دانگ خانه است. آیا میشه توقیف کرد؟ و یک دانگ دیگر پدرم را به عنوان جهیزیه من چه؟ مادرم حاضره حتی بعد از طلاق حضانت منو به عهده بگیره اما من می‌خوام حداقل به اندازه جهیزیه حقم رو از پدرم بگیرم. چون این پدرمه که حقمو خورده نه مادرم. آن دو دانگ دیگر هم که نام زن دوم هست رو آیا میشه ازش به قیمت تعیین شده از دادگاه خرید؟ قصد داریم با کمک خواهرم و حقوقی که به مادرم میرسه بعد از طلاق از سمت پدرش این خرید رو انجام بدیم تا دوباره مستاجر و آواره نشیم‌. و من و مادرم از غذای نامناسب بیماری تیروئید کم‌خونی و... گرفتیم و غذاهایی که باید بخوریم مثل گوشت و... برامون گرونه و او توجهی نمیکنه و حتی پول آزمایش ما رو نمی‌ده. خودش رو بیمه تکمیلی کرده اما ما رو نه. فقط همان بیمه تامین اجتماعی او هستیم که اونم مجبور بوده گویا بخاطر قوانین شرط خانواده اداره بیمه تامین اجتماعی.
الان میخواهم مشورت کنم با شما چطور اقدام کنیم تا من و مادرم به حقمون برسیم. بنده جهیزیه. ایشون مهریه.
ببخشید که خیلی گسسته پرسیدم. از آشفتگی و عدم تمرکزه‌. با این وجود، امیدوارم همه موارد را بتوانید برایم در نظر بگیرید و راهنمایی بفرمایید. ممنون از شما.

پاسخ ها :

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

پاسخ به سوال بسیار طولانی شما مستلزم مشاوره حضوری است. در شهرتان به وکیل مراجعه کنید