مشاوره حقوقی رایگان - ادعای خرید سه دانگ ملک

باسلام بنده خردادماه امسال یک قطعه زمین خریدم و مبایعه نامه بصورت کد رهگیری و سند قطعی بدون هیچگونه قید و شرطی بنام بنده انتقال یافت اینک شخصی پیدا شده میگه من 3 دانگ زمین را برابر مبایعه نامه خریدم اون هم کد رهگیری داره چطور میشه به یک قطعه زمین دو بار کد رهگیری گرفت من الان چکار کنم؟

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

هرکدام تاریخش قبل تره درسته البته اگر از مالک خریده باشد و جعلی نباشد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
شما زمین را در تصرف خود داشته باشید اگر ادعایی مطرح کرد می توانید دفاعیات خود را مطرح کنید و نسبت به قرارداد طرف مقابل اظهار تردید و انکار کنید و درخواست ارجاع به کارشناسی بدهید.
اگر به هر دلیلی ثابت شد قبل از شما خریداری کرده و معامله نیز صوری نبوده در این صورت معامله شما نسبت به سه دانگ صحیح و نسبت به سه دانگ دیگر باطل است.
که در این صورت می توانید دادخواست اعلام بطلان معامله نسبت به سه دانگ یه جهت مستحق للغیر بوده مبیع بدهید و درخواست استرداد ثمن و مطالبه غرامت بدهید
در این صورت طبق رأی وحدت رویه دیوان عالی کشور می توانید ثمن معامله سه دانگ را به نرخ کارشناسی مطالبه کنید.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام اگر پلاک ثبتی هر دو ملک یکی می‌باشد بایست ابتدا به اتحادیه مراجعه نمایید تا موضوع بررسی شود اما در کل ملک متعلق به کسی می‌باشد که قرارداد مقدم دارد
و این موضوع می‌بایست از طریق دادگاه محترم بررسی شود
کارشناسی خط نیز ممکن است به طرفین کمک کند

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
امکان ندارد احتمالأ دو زمین متفاوت است یا

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
هر کدام مقدم تر است به فرض صحت معتبر است.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
در صورتی که یک زمین به دو نفر انتقال پیدا کرده باشد مبایعه نامه‌ای که تاریخ مقدم دارد ارحج است و ایشان مالک هستند و شخص متأخر به نرخ روز میتواند از فروشنده مطالبه ثمن کند مگر اینکه شخصی که خریدار دوم تلقب میشود نسبت به معامله اول ادعای جعل کنید که در این صورت هر دو مبایعه نامه برای بررسی به کارشناس رسمی دادگستری در این حوزه ارجاع داده میشود تا جعل مشخص شود.

علي  امراللهي

جناب آقای علي امراللهي :

سلام صرف ادعا کفایت ندارد ، می‌توانند از فروشنده شکایت خود را مطرح نمایند

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سلام هرکدام تاریخ زودتر دارد مالک است از اتحادیه موضوع را پیگیری کنید