مشاوره حقوقی رایگان - آیا دهیار یا شورا یا هر نهاد دیگری می تواند برای آب چشمه از خانه های روستا ، آب بها بگیرد؟

با سلام
در روستای ما دو تا چشمه وجود دارد که 50 سال پیش به صورت جوی آب و رایگان مورد استفاده ی مردم روستا قرار می گرفت، که مردم روستا تصمیم گرفتند با همکاری جهاد این آب را به خانه های خود لوله کشی بکنند .چندین سال است، دهیار و شورا اقدام به گرفتن آب بها از مردم روستا می کنند.آیا آب چشمه برای مردم روستا رایگان است یا نه؟ اگر کسی آب بها ندهد، شورا یا دهیار. یا نهاد دیگری می تواند حق آبه را قطع بکند ؟ آیا کسی می تواند انشعاب خود را در این خصوص از لوله ای به لوله ی دیگر منتقل نماید؟لطفا توضیحات تکمیلی را ارائه دهید .ممنون

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

گرفتن آب بها مطابق قانون هست و هیچ اشکالی ندارد. بهرحال وقتی لوله کشی میشه انشعابات هزینه تعمیر و نگهداری هم دارند.