مشاوره حقوقی رایگان - شکایت برای دریافت اجرت‌المثل

با سلام، مادر من که در زمان ساخت خانه به مدت 11 سال از سال 89 تا 1400 در خانه پدری ساکن بود، با رضایت سایر وراث این 11 سال اونجا بودیم و بعد 1400 آنجا را تخلیه و به خانه خودمان رفتیم البته کل خانه در تصرف ما نبود و سایر وراث هم در اتاق‌ها وسایل و اسباب داشتن ازجمله مادر بزرگ و خاله و لوازم یکی دیگر از دایی‌ها، الان که دو سال هست تخلیه کردیم یکی از دایی‌ها رفته شکایت کرده و اجرت‌المثل میخواد یعنی در همین سال 1402 که دو سال و نیم است اون ملک تخلیه شده است و سکونت 11 ساله خود دلیل بر رضایت است. یک استشهاد محلی جمع کردیم که تبرعی بودن را ثابت می کند و دو تن از وراث نیز آن را امضا کردند که با رضایت خودشان اونجا بودیم- و اگر می دانستیم اجرت‌المثل می‌خواهند قطعا سریع تخلیه می‌کردیم- در جمع بندی کلی اولا ما بدون رضایت اونجا نبودیم، ثانیاً سایر وراث هم در آنجا اسباب و اثاثیه دارند که نشان می دهد در تصرف کامل ما نبود- ثالثاً هیچ اظهارنامه‌ای یا شکایتی مبنی بر نارضایتی و تخلیه در زمان سکونت نیامده است- حال با این توصیف به نظرتون دادگاه چه حکمی می‌دهد

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

اولا داییتون فقط نسبت به قدر السهم خودش میتونه ادعای اجرت المثل کنه ثانیا باید زودتر از اینها حقش رو مطالبه میکرد الان حتی اگه اجرت المثل سهم اونو هم محاسبه کنند رقم ناچیزی میشه ازین گذشته باقی وراث هم همزمان داخل خونه بوده اند و خونه صرفا در اختیار شما نبوده. در مجموع حتی اگر هم محکمه بپذیره مبلغ ناچیز خواهد بود

محمد جعفری پویا

جناب آقای محمد جعفری پویا :

سلام ؛ اثبات رضایت سایر وراث با شماست .هر ورثه نسبت به سهم خود می تواند مطالبه اجرت المثل کند .