مشاوره حقوقی رایگان - آیا فروشنده قبلی ملک می تواند ملکی را که با خط تلفن فروخته،چون هنوز به نامش بوده بفروشه؟

سلام،12 سال پیش یک مغازه با یک خط تلفن خریدم ، بعد از 12 سال،فروشنده قبلی،بدون اطلاع به من، خط تلفن را از مغازه تخلیه کرده و فروخته،آیا ایشان اجازه چنین کاری داشته؟چون فراموش شده خط را به نام خودم کنم،خط را بفروشد؟!!آیا میشه خط تلفن را پس گرفت یا دردسر داره؟چون مغازه اطراف تهران هستش وخودم ساکن تهران هستم، برام رفت وآمدش سخته،آیا نتیجه این کار غیر اخلاقی فروشنده خیلی زمانبر هستش؟ در مبایعه نامه واگذاری شماره تلفن درج شده ولی در سند تک برگ وارد نشده،کجا باید مراجعه کنم؟لطفا راهنمایی فرمایید.

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
خیر
اگر در قرارداد مبایعه‌نامه ، خط تلفن ذکر شده باشد امتیاز خط تلفن متعلق به خریدار است
و خریدار باید شکوائیه کیفری فروش مال غیر و خرید مال غیر بر علیه فروشنده و خریدار مطرح نماید

و امکان اقامه دادخواست بطلان معامله وجود خواهد داشت و

سعید فتاح زاده حصاری

جناب آقای سعید فتاح زاده حصاری :

سلام
اگر در مبایعه نامه خط تلفن به شما واگذار شده است اقدام فروشنده جرم بوده و قابل تعقیب کیفری است

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام اگر خط تلفن در قرارداد ذکر شده و مورد معامله قرار گرفته متعلق به خریدار می‌باشد

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

خیر اجازه چنین کاری نداشته اند

علی شیئی مقدم

جناب آقای علی شیئی مقدم :

باسلام و عرض ادب
بله اگر در مبایعه نامه امتیاز خط تلفن به شما واگذار گردیده ، ایشان حق واگذاری آن به غیر را نداشته و قابل تعقیب کیفری می باشد.
اگرچه اگر خط تلفن خط پر مشتری نیست و درواقع خیلی اهمیتی ندارد بهتر است یک خط جدید تهیه کنید چراکه پیگیری قضایی آن بیشتر از خریدخط جدید هزینه بردار است .
همچنین توصیه میشه ابتدا به فروشنده اظهارنامه ارسال بفرمایید و درج کنید خط تلفن طبق مبایعه نامه متعلق به شماست و ایشان حق واگذاری آن به دیگری را نداشته و شما شکایت کیفری میکنید . شاید هزینه خرید خط جدید را به شما برگرداند .

نارنجی ثانی    سعید

نارنجی ثانی سعید :

باسلام بستگی به متن قرارداد دارد

حمیدرضا ضیائی

جناب آقای حمیدرضا ضیائی :

سلام
اگر در مبایعنامه ذکر شده،بنابراین فروش آن غیر قانونی وجرم است