مشاوره حقوقی رایگان - درمانگاه یا کلینیک دامپزشکی در محل استیجاری مسکونی

سلام. آیا کلینیک دامپزشکی در محل دربستی سند مسکونی و استیجاری امکان فعالیت دارد؟ طبق کدام ماده قانونی و یا رای دیوان هیئت عمومی، دامپزشکی جزو حرف وابسته پزشکی به حساب می‌آید... (با توجه به اینکه تقریبا همه درمانگاه های دامپزشکی حاضر در مسکونی فعالیت دارند ولی چند ساله شهرداری ها اذیت میکنن و میگن دامپزشکی باید در جای اداری یا مسکونی باشه)
... ... دکتر دامپزشک. با سپاس

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" دایر کردن مطب به وسیله مالک(نه مستأجر) در اماکن با پروانه ساختمانی مسکونی استفاده تجاری محسوب نمی شود و منعی ندارد .

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام، در قسمت اخیر تبصره ذیل بند 24 ماده 55 قانون شهرداری چنین آمده است، دائر کردن دفتر وکالت و مطب و دفتر اسناد رسمی و ازدواج و طلاق و‌دفتر روزنامه و مجله و دفتر مهندسی وسیله مالک از نظر این قانون استفاده تجاری محسوب نمی‌شود . لفظ مطب در این تبصره شامل دائر کردن هرگونه فعالیت بالینی در آن مکان می شود و از آنجا که دامپزشکی فعالیتی بالینی (clinical) است.پس در فرضی که توسط مالک آن واحد صورت پذیرد، بلا مانع است.
متاسفانه برخی شهرداری ها در خصوص فعالیت دامپزشکی چنین نظری ندارند و غالباً در مشهد این اتفاق رخ داده است.قابلیت ابطال مصوبه شورای شهر مشهد در دیوان عدالت اداری وجود دارد.