مشاوره حقوقی رایگان - چک ضمانت

باسلام
برادرم از یک فروشگاه عمده فروش جنس تحویل میگرفت، برای ضمانت از من یک چک به مبلغ 100 میلیون تومان (چک صیادی و ثبت شده در وجه فروشنده به تاریخ اسفند 1401) گرفت و به فروشنده داد.
بعد از چند ماه فروشنده چک من رو فرم زد و همه ی حساب هام رو مسدود کرد، البته شکایت حقوقی از طریق دادگاه انجام نداد و از طریق چک برگشتی حساب هام مسدود شد.
و ادعا ش هم این بوده که برادرت مبلغ 70 میلیون جنس برده و پول ش رو پرداخت نکرده.
در ادامه ماشینم رو پلیس توقیف کرد و چون شکایت روش بود بردنش پارکینگ.
الان مراجعه کردم به فروشنده که مبلغ بدهی برادرم چقدر که پرداخت کنم، میگه 70 تومن و 20 تومن هم چون جنس رو قبلا برده و الان گرون شده باید جریمه بده و 10 تومن هم پول وکیل که مبلغ ش میشه 100 میلیون که باید پرداخت کنه، نه مدارک و مستنداتی داره که جنس تحویل داده و نه قراردادی داره که مشخص باشه باید جریمه دریافت کنه، فقط خودش فاکتور صادر کرده و گفته این قدر جنس تحویل دادم، از طرفی برادرم از کشور خارج شده و قصد مهاجرت داشته و ازش بی اطلاع هستیم. و از طرفی الان ی نفر که خودش رو وکیل معرفی کرده و‌پیگیر هست اسم ش تو هیچ کانون وکلایی ثبت نیست و الان یک قرارداد فروش ماشین بهم دادن که امضا کنم و ماشین رو‌که توقیف کردن بزنم به نام فروشنده که وقتی ماشین آزاد شد فروشنده ماشین رو بفروشه و صدمیلیون ش رو برداره و باقی ش مبلغ رو بهم پس بدن.

الان چند تا سوال برام مطرح:
1) این چک که بابت ضمانت بوده مگر نه باید وقتی روش اقدام بشه که طرف ضمانت شده به تعهداتش عمل نکرده باشه(البته چک صیادی و با عنوان تسهیلات و تعهدات در وجه فروشنده ثبت شده)
2) فروشنده هیچ سند و مدرکی از اینکه جنس تحویل داده باشه نداره و فقط زبونی میگه اینقدر تحویل دادم.
3) میگه 20 میلیون بخاطر جنسی که گرون شده باید پرداخت کنی، وقتی که نه قراردادی هست و نه توافقی چطور باید جریمه گرون شدن جنس پرداخت کنم
4) شخصی که خودش رو وکیل معرفی کرده هیچ کد یا مشخصه ای نداره که وکیل و ادعا میکنه 10 میلیون پول میخواد

فروشنده شکایت قضایی نکرده و فقط از رو چک اقدام کرده
من الان بیش از شش ماه که حساب هام مسدود و بیش از یک ماه که ماشینم توقیف شده و منبع درآمدم که ماشین بوده هم توقیف
از همه ی شما عزیزان تقاضا دارم راهنمایی کنید که چکار کنم

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
چک سند تجاری است و صادرکننده چک مسئولیت خواهد داشت
شما باید دادخواست جلب ثالث به
طرفیت برادر را اقامه نمایید اثبات نمایید که چک امانت بوده است و

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
اگر از طریق قضایی اقدام نکردند چطور ماشین را توقیف کرده اند ؟ تماس بگیرید تا توضیحات لازم به شما ارائه گردد

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

چک وسیله پرداخت پول است نه تحصیل اعتبار باید وجه چک و خسارات وارده را پرداخت کنید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام مطابق قانون تجارت چک سند تجاری محسوب می‌شود و بانک آن را پرداخت خواهد کرد در اینجا می‌بایست اثبات نمایید که چک امانت بوده است