مشاوره حقوقی رایگان - ضرر و زیاد برای قرض

با عرض سلام.
من مبلغ 23،600 دلار آمریکا را اسفند 95 به کسی قرض داده، و قراردادی نوشتیم که (بطور خلاصه) ایشان این مبلغ را 6 ماه بعد (شهریور 96) بدون هیچ گونه سود یا زیان برگردانند، ولی اگر خلف وعده نموده و سر موعد انجام ندادند، پس از تاریخ روز باز پرداخت، یعنی بعد از 6 ماه، به بعد روزانه 15 دلار به عنوان ضرر و زیان بپردازند، میخواهم بدانم آیا اگر دادخواست بدهم ربا محسوب میشود؟ و آیا میتوانم ضرر و زیان را هم مطالبه کنم، یا فقط برای اصل پولم باید وکیل گرفته و اقدام کنم؟
با سپاس فراوان

پاسخ ها :

سيدمحمد  ملازم امام

جناب آقای سيدمحمد ملازم امام :

با سلام
ربا زمانی است که شما 23600 دلار بدهید و بگوئید 6 ماه بعد مثلا 25000 دلار پس داده شود . در مورد سؤال ربا استنباط نمی شود و پرداخت روزانه 15 دلار بعد از 6 ماه به معنای خسارت تأخیر تأدیه و یا با کمی اغماض خسارت عدم انجام تعهد است . ضرر و زیان شما هم هزینه دادرسی و حق الوکاله وکیل است . اما خسارت تأخیر تأدیه ای غیر از همان روزانه 15 دلار نمی توانید بگیرید.