مشاوره حقوقی رایگان - استنکاف از اجرای دستور قضایی

با سلام و احترام.
در پی وقوع یک درگیری فیزیکی که در محل کار طرف مقابل اتفاق افتاد، شکایت کردم که دستور بازبینی فیلم دوربین مداربسته را دادند ولی مامور کلانتری به نفع طرف مقابل نوشت و وقوع درگیری فیزیکی را کاملا انکار کرد. بعد از چالش های فراوان، به لطف داشتن یک فایل صوتی از روز درگیری، موفق شدم دادسرا را نسبتا متقاعد کنم که گزارش بازبینی مخدوش هست و چند نوبت دستور قضایی برای بازبینی مجدد یا ریکاوری گرفتم. البته چون کلانتری طرف آنهاست، دادستان دستورات را خطاب به پلیس فتا نوشت. ولی طرف مقابل هر بار با بهانه های واهی از ارائه فیلم یا هارد خودداری کرد. یک بار گفت پاک شده، یک بار گفت ما پول رایت سی دی را نمی توانیم تقبل کنیم، یک بار هم گفت به هیچ وجه هارد را در اختیار شما (یعنی در اختیار پلیس فتا) قرار نمی دهیم که هر دفعه این جواب ها توسط پلیس فتا به دادسرا گزارش شده.
بالاخره دادستان دستور جمع آوری هارد دادند. به اتفاق مامور پلیس فتا به محل مراجعه کردیم ولی طرف مقابل اجازه جمع آوری به مامور نداد.
پلیس فتا هم این بار در گزارش نوشته "از اجرای دستور استنکاف نمود".
حالا دو تا سوال دارم:
1- اگر من بابت این استنکاف، مطابق ماده 607 ق.م.ا ازش شکایت کنم مجازات میشه یا فقط در صورتی که خود دادسرا یا مامور در صورت صلاحدید بابت این جرم شکایت کنند مجازات میشه؟

2- اگر من به عنوان ذینفع اون دستور قضایی جمع آوری، بتونم بابت تمرد از دستور مامور ازش شکایت کنم، در جریان همین پرونده درگیری لایحه بدم رسیدگی میشه یا نیاز به شکواییه جدید هست و کل روند باید از ابتدا طی بشه؟

پاسخ ها :

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
نیاز به شکایت جدید دارد