مشاوره حقوقی رایگان - فوت صاحب سفته

پدرم از برادرم سفته ای به مبلغ 170 هزار تومان دارد که حدود 30 سال پیش به پدر داده شده بود الان هم پدر و هم برادرم فوت کرده اند و همسر برادر طلب مهریه اش را میکند ایا اول اینکه من میتوانم طلب سفته را از سهم الارث برادرم را بکنم دوم اینکه اول مهریه را پرداخت میکنن یا سفته را؟

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

سفته اگر در سررسید مقرر واخواهی نشده باشد دیگر امتیازات سند تجاری را نخواهد داشت و به عنوان یک سند عادی طلب محسوب می شود.صرف نظر از این موضوع برای پاسخ به سوال شما خیلی از موارد باید بررسی شود.منجمله تاریخ فوت اشخاص مهم است.اینکه ابتدا پدرتان فوت شده یا برادرتان.اینکه مندرجات سفته به چه صورت هست.چون فرض مثال اگه برادر شما بعد از پدرتان فوت شده باشند خود ایشان هم به عنوان یکی از ورثه محسوب می شوند و از سفته سهم خواهند داشت.سررسید سفته باید بررسی بشود.از اینها گذشته سفته به طریق ارث به شما رسیده لذا گواهی حصر وراثت لازم خواهد شد.گواهی حصر وراثت دیگری برای برادرتان شاید لازم بشود.خیلی جزییات دیگر هم ضروری است که مشخص شود.مثلا با توجه به گذشت سی سال احتمال زیاد سفته از باب ضمان تشخیص داده شود.بعد از همه اینها احتمال اینکه مبلغ سفته را نهایتا همان مبلغ سفته محاسبه کنند هم وجود دارد.لذا ممکن است مبلغ ناچیزی به دست بیاید که اصلا ارزش پیگیری نداشته باشد.در مجموع می شود گفت شما زیاد روی آن سفته حساب نکنید.با توجه به شرایط سفته مد نظر اول و آخر طلب همسر برادرتان که مستند به سند رسمی است الویت دارد و ارتباطی بین سفته و مهریه ایشان وجود ندارد.نمی توانید به استناد آن سفته طلب ایشان را پرداخت نکنید.بهترین گزینه پذیرفتن حقیقت هست.اگر پدر مرحومتان علیه برادرتان به استناد سفته مذکور اقدامی نکرده است حتما دلیلی داشته است.