مشاوره حقوقی رایگان - غش در معامله

سلام علیکم

اگر خریدار ملکی را پس از مشاهده خرید نماید ولی پس از مشاهده سند مشخص شود که متراژ ملک خریداری شده با آن چیزی که مشاهده نموده بود متفاوت است یعنی چند متری باید کم گردد. آیا خریدار میتواند از فروشنده شکایت کند؟ چرا که این عمل نوعی غش در معامله محسوب میشود.

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سوال ، فروش ملک دارای نقصان و کسری مساحت ، غش (فریب) در معامله محسوب نمی گردد . مثال غش در معامله بدین نحو است که فروشنده شیر ، آب را با شیر مخلوط نموده و بعنوان شیر خالص به خریدار بفروشد و مرتکب تقلب شود . معمولا در مبایعه نامه های تنظیمی فروش املاکی که فاقد سند مالکیت در حین تنظیم مبایعه هستند به کاهش یا افزایش مساحت اشاره و تصریح می گردد تا پس از رویت یا صدور سند مالکیت ، بر مبنای آن تتمه ثمن معامله پرداخت گردد . در فرض سوال توصیه می گردد با به همراه داشتن مبایعه نامه منعقده و هماهنگی با دفتر دادراه به دفتر یکی از وکلای دادگستری متخصص ، کاربلد و باتجربه عضو سایت دادراه و مقیم در حوزه قضائی خود مراجعه و با پرداخت اجرت مشاوره حقوقی قانونی ، کامل و اطمینان بخش را دریافت نمائید .

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام، بستگی دارد که نوع خرید شما پیش فروش بوده باشد یا اینکه ملک را پس از ساخت خریده باشید، که دو نظام حقوقی متفاوت بر آن حاکم می گردد، نظام قانون پیش فروش ساختمان در خصوص پیش فروش و نظام قانون مدنی و حسب مورد ماده 149 قانون ثبت.