مشاوره حقوقی رایگان - چک برگشتی

سلام.من یک زمین ب کسی فروخته ام.ک درازای اون ب من چک داد‌.ولی ب نام خودش نبود.الان چک برگشت خورده.ب طرف میگم چک و پاس کن میگه برو صاحب چکو پیدا کن بگو ب من ربطی نداره.صاحب چک هم اصلا نمیدونم کیه.حالا من باید چیکارکنم؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سوال اگر چک مزبور توسط خریدار ظهرنویسی (پشت نویسی) شده و پشت چک حاوی امضاء خریدار زمین می باشد ، این امضاء حاکی از انتقال چک توسط خریدار به فروشنده می باشد و می توانید ظرف مهلت مقرر قانونی جهت بهره بردن از امتیازات سند تجاری و لازم الاجرا چک ، بر علیه ظهرنویس دادخواست مطالبه وجه چک به مرجع قضائی صالح ارائه دهید و بدوا قرار تامین خواسته نیز بخواهید تا مطابق قانون رسیدگی و حکم صادر گردد .

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام ، سئوال شما می تواند دارای چند حالت باشد،که چک مذکور به نام خود خریدار بوده و او اصطلاحاً آن را ظَهرنویسی(پشت نویسی) کرده باشد و به شما داده باشد که در این صورت با رعایت مواعد قانونی می توانید از صادر کننده چک (صاحب حساب) و خریدار مبلغ چک را با اقامه دعوی مطالبه کنید اما اگر چک در وجه حامل بوده باشد و خریدار صرفاً آن را به شما داده باشد و پشت آن را امضا نکرده باشد، در این فرض فقط صاحب حساب را می توانید در دعوای مطالبه وجه چک خوانده قرار دهید.