مشاوره حقوقی رایگان - انتقال اموال محجور به نام همسر وی در زمان حیات محجور

با سلام .
پدرم مبتلا به زوال عقل است و بیماری ایشان پیشرفت زیادی داشته به طوری که به طور قطع محجور است. سه فرزند دارد . یک منزل دارد که سه دانگ آن به نام مادرم و سه دانگ آن به نام پدرم است. ما سه فرزند موافق هستیم که قبل از فوت پدرم سه دانگ پدرم از منزل مذکور را به نام مادرم کنیم. هنوز قیم برای او انتخاب نشده است و مادرم بیشترین الویت برای قیم شدن پدرم را دارد . راهکار قانونی که بتوان در زمان حیات محجور با توافق فرزندان وی اموال محجور را به نام همسرش(مادر همان فرزندان) منتقل کرد و سند منزل مذکور شش دانگ به نام مادر شود چیست. اگر لازم شود که در این مسیر ابتدا مادرم قیم پدرم شود در این خصوص چطور میتوان دادستان را با انتقال سهم محجور به قیم که مادرم باشد مجاب کرد به شکل قانونی و غیر قابل برگشت.مادر حدود 50 سال است که همسر پدرم است و تنها همسر وی بوده و هست. با تشکر

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
اگر قیم تعیین نشده می توانید به دفترخانه مراجعه کنید و به نام مادرتان انتقال دهید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
پدر شما محجور است و ابتدائاً بایستی برای ایشان قیم تعیین شود‌.
طبق نص صریح ماده 1240 قانون مدنی قیم نمی‌تواند اموال مولی‌علیه را به خود انتقال دهد.
پیشنهاد بر این است که شخص دیگری به عنوان قیم تعیین شود تا بر اساس ماده 1241 قانون مدنی انتقال سه دانگ به مادر امکان‌پذیر شود و هیچ مشکل قانونی وجود نداشته باشد‌.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام
ابتدا باید قیم تعیین گردد
و اصولا نماینده دادستان با انتقال مال محجور موافقت نخواهد کرد

آزاده حیدری

سرکار خانم آزاده حیدری :

سلام. اگر حکم محجوریت پدرتان صادر نشده میتوانید به دفترخانه مراجعه کرده با امضای خودشان اقدام به انجام معامله نمایید البته درصورتیکه سردفتر ایرادی ننماید و وضعیت سلامتی ایشان بگونه ای نباشد که سردفتر اقدام به تنظیم سند ننماید. البته در این فرض اگر احدی از وراث راضی به انجام معامله نباشد و بعدا در دادگاه حقوقی شکایت نماید و حجر پدرتان در هنگام معامله را اثبات نماید معامله انجام شده باطل خواهد شد. در غیر اینصورت باید ابتدا دادخواست صدور حکم محجوریت و تعیین قیم را بدهید بهتر است مادرتان قیم نباشد و یکی از فرزندان را بعنوان قیم معرفی نمایید. بعد از تعیین قیم اقدام به انجام معامله نمایید.

هادی منافزاده

جناب آقای هادی منافزاده :

با سلام...برای انجام امورا محجورین بدوا باید قیمی انتخاب گردد ... اما راجب سایر موارد توجه تونو به موارد ذیل جلب می نمایم:
مطابق ماده 1241 قانون مدنی « قیم نمی تواند اموال غیرمنقول مولی علیه را بفروشد و یا به رهن بگذارد یا معامله کند که در نتیجه آن خود مدیون مولی علیه شود مگر با لحاظ غبطه مولی علیه و تصویب دادستان… » از طرفی مطابق ماده 1240 قانون مدنی « قیم نمی تواند به سمت قیمومت از طرف مولی علیه خود معامله کند، اعم از اینکه مال مولی علیه را به خود منتقل کند یا مال خود را به او انتقال دهد »؛ زیرا وظیفه اصلی قیم حفظ و نگهداری اموال محجور است و قیم را از انجام معاملاتی که نتیجه آن نقل و انتقال مالی بین قیم و محجور باشد منع شده است.

حمیدرضا ضیائی

جناب آقای حمیدرضا ضیائی :

سلام
ابتدا دادخواست صدور حکم حجر وسپس تعیین قیم رابدهید ومادر نمی‌تواند در ابن مورد قیم باشد چون نمی‌تواند اموال را به خود انتقال دهد بهتر است شخص دیگر قیم شود

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

ابتدا باید تعیین قیم کرد و قیم نیز طبق قانون نمی‌تواند اموال را به نام خودش منتقل کند حتی بعد از تعیین قیم نیز انتقال اموال با نظر دادستانی می‌باشد که معمولاً اظهار می‌کنند در صندوق دادستانی واریز شود . می‌توانید قبل از فوت پدر در دفترخانه منتقل نمایید اما ممکن است در آینده یکی از وراث محجوریت ایشان را مطرح کند