مشاوره حقوقی رایگان - انصراف از شرکت تعاونی

با سلام . اینجانب عضو سهامدار یک شرکت تعاونی هستم . متاسفانه مدیرعامل شرکت فوت کردند و مابقی اعضای شرکت هیچ اقدامی جهت تغییر وضعیت شرکت انجام نمی دهند . اینجانب خواستار انصراف از شرکت تعاونی هستم . ممنون میشم راهنمایی بفرمایید چگونه اقدام کنم .

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

استان : البرز


با سلام
از طریق اداره ثبت شرکتها موضوع را پیگیری کنید


17:58:37   1402/9/26

موافق (0) مخالف (0)

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

استان : اصفهان


برای خروج اختیاری عضو از شرکت تعاونی، یعنی استعفای وی از عضویت، قانون تصریح دارد که : ” خروج عضو از تعاونی اختیاری است و نمی توان آن را منع کرد “. این امر نتیجه منطقی اصل آزادی عضویت در شرکت های تعاونی است. ورود به عضویت آزاد است و باقی ماندن در آن نیز نباید جنبه اجبار داشته باشد؛ لذا خروج از عضویت نیز اختیاری است. منتها قانون در خروج از عضویت دو شرط ذیل را لازم الرعایه می داند :
1- اعضای متخصص تعاونی های تولید حداقل شش ماه قبل از اسعفا باید مراتب را کنباَ به اطلاع تعاونی برسانند.
2- در صورتی که خروج عضو موجب ضرری برای تعاونی باشد، وی ملزم به جبران آن است.
شرط اول مربوط به شرکت های تعاونی تولید است؛ ولی شرط دوم شامل تمام شرکت های تعاونی اعم از تولید و توزیع می شود. در علت شرط اول می توان گفت از آنجا که عضو متخصص در فعالیت تعاونی های تولید معمولاَ نقش موثر دارد، لذا قانون خواسته است که شرکت تعاونی قبل از خارج شدن عضو متخصص از شرکت، فرصتی برای تنظیم کارهای خود بدون عضو مستعفی یا جلب عضو متخصص جدید برای جانشینی وی داشته باشد. شرط دوم جنبه کلی داشته و برای جلوگیری از ضرری است که از خروج عضو به شرکت تعاونی وارد می شود.
خروج غیراختیاری یا خروج قهری ممکن است در اثر فوت عضو یا اخراج او از عضویت پیش آید. در مورد اول، یعنی خارج شدن قهری از عضویت در نتیجه فوت، به موجب ماده 14 قانون بخش تعاونی، ورثه متوفی که واجد شرایط و ملتزم به رعایت مقررات تعاونی باشند، عضو شرکت تعاونی شناخته می شوند؛ اما اگر کتباَ اعلام کنند که مایل به ادامه عضویت نیستند و یا هیچ کدام واجد شرایط نباشند، عضویت لغو می گردد. اگر تعداد ورثه بیش از ظرفیت شرکت تعاونی باشد، یک یا چند نفر در حد ظرفیت شرکت با توافق سایر وراث، عضو آن شناخته می شوند و در صورت عدم توافق وراث، عضویت لغو می گردد. بدین ترتیب باید گفت که هر چند عضو متوفی شخصاَ از عضویت شرکت تعاونی خارج می شود، ولی حق عضویت به وراث منتقل می گردد و آن ها می توانند با شرایطی که در ذیل بیان خواهد شد، عضو شرکت محسوب گردند.


18:00:03   1402/9/26

موافق (0) مخالف (0)


سوالات مرتبط

وکلای متخصص