مشاوره حقوقی رایگان - حذف نام همسر از شناسنامه

سلام، 4سال عقد بودم و الان از همسرم جدا شده ام و میخواهم نام همسرم از شناسنامه حذف کنم، در این 4سال رابطه ای با هم نداشتیم، راهنمایی میکنید باید چکار کنم

پاسخ ها :

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

تعیین مقصر با افسر کاردان فنی راهنمایی و رانندگی ست
امین احمدی وکیل پایه یک دادگستری اهواز

پرسشگر :

متاسفم برای نوع جواب

حبيب  آلبوغبيش

جناب آقای حبيب آلبوغبيش :

با سلام
اگر شما هیچ رابطه ای نداشتید و هنوز باکره باشید شعبه رسیدگی کننده نامه ای به شما خطاب به اداره ثبت احوال اعطاء میکنه و شما با مراجعه به اداره یاد شده میتونید این کار رو انجام بدید

رحیمه میرزایی

سرکار خانم رحیمه میرزایی :

اگر در حکم طلاقتون غیر مدخوله بودن قید شده باشد با مراجعه به اداره ثبت احوال و درخواست مشخصات حذف میشود.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

چگونگی حذف نام همسر سابق (زن یا شوهر) از شناسنامه

‌بر اساس ماده 33 قانون ثبت احوال، «در المثنای شناسنامه مرد یا زن آخرین نکاح و طلاق یا بذل مدت و در صورت تعدد زوجات آن تعداد ازدواج که به قوت خود باقی است منعکس خواهد‌شد. ‌ازدواج و طلاق غیر مدخوله در المثنای شناسنامه درج نخواهد شد.»

بنابراین؛

الف- در صورتی که زن غیر مدخوله باشد و طلاق به آن شرایط صادر شود، هم زن و هم مرد می‌توانند با دریافت شناسنامه المثنی نام همسر قبلی و طلاق ثبت شده را از شناسنامه حذف نماید.

هیئت عمومی دیوان عدالت اداری نیز در دادنامه‌های 206 و 207 مورخ 1392/4/27 خود، بر عموم و اطلاق حکم مقنن درخصوص عدم درج ازدواج و طلاق غیر مدخوله در المثنای شناسنامه زوجین (چه زن و چه مرد) تأکید کرده است.

ب: چنانچه طلاق غیرمدخوله نباشد؛ هر یک از زن یا شوهر، با انتخاب همسر دوم و ثبت رسمی ازدواج و ثبت شدن نام او در شناسنامه‌اش، می‌تواند به اداره ثبت احوال مراجعه کند و درخواست برای حذف نام همسر اول را ارائه دهد.

حذف نام همسر اول از شناسنامه منوط به ثبت رسمی ازدواج دوم و ثبت‌نام همسر جدید در شناسنامه فرد است، بنابراین به ‌صرف انتخاب همسر و معرفی او نمی‌توان از این مقرره قانونی استفاده کرد.

نکته: فقط نام همسر در شناسنامه جدید حذف خواهد شد و نام فرزندان مشترک ازدواج سابق، کماکان در شناسنامه المثنی درج می‌شود.