مشاوره حقوقی رایگان - مفقودالاثری برادرم در 23سال پیش

باسلام وخسته نباشید خدمت مشاورین محترم.حدود23 سال هست که برادرم مفقود شده و تابحال هیچ اثری از وی نیست.اکنون که می خواهیم اقدام به فروش منزل پدری کنیم می خواستم بدانم باتوجه به اینکه ایشان هم اکنون اگر درحیات باشند57 سال سن دارند،آیا شامل فوت فرضی می شوند که اموال ایشان به بقیه وراث برسد یا باید ضم امین بگیریم؟

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

به موجب ماده 1020 قانون مدنی، موارد ذیل، از جمله مواردی محسوب می گردند که شخص غایب، عادتا زنده فرض نمی شود :

گذشت ده سال تمام، از تاریخ آخرین خبری که از حیات غایب رسیده است و با منقضی شدن این 10 سال، سن فرد غایب، از 75 سال گذشته باشد.

شخصی، با هر عنوانی، جزء قشون مسلح باشد و در مدت جنگ، مفقود شود و بین کشورهای در جنگ، صلح برقرار شده و سه سال کامل، از انعقاد صلح بگذرد و خبری از فرد، نرسد. در صورت عدم انعقاد صلح، باید، پنج سال تمام، از تاریخ ختم جنگ و آخرین خبری که از فرد رسیده، بگذرد تا بتوان، حکم موت فرضی وی را صادر کرد.

در صورتی که شخصی، در یک سفر دریایی با کشتی، در کشتی باشد و این کشتی، حین سفر، تلف شود که در این شرایط نیز لازم است تا سه سال تمام از تاریخ تلف شدن کشتی بگذرد و هیچ خبری از مسافر، طی این بازه زمانی، به دست نرسد.

همچنین، بر اساس ماده 1022 قانون مدنی، اگر کسی، مشمول هیچ یک از مواردی که در بالا، بر اساس ماده 1020 قانون مدنی گفته شد، نگردد اما، به علت برخی حوادث یا مفقودی هواپیما یا ماشین و... دچار خطر مرگ شود و مفقود گردد، در صورتی که پنج سال از تاریخ دچار شدن به خطر مرگ فرد غایب بگذرد و خبری از حیات او، به دست نرسد، می توان حکم مرگ وی را صادر کرد.