مشاوره حقوقی رایگان - تبرئه مجرم حتی با ارائه مدارک

سلام. ایام به کام

بابت جرمی(سرقت مستوجب تعزیر) از شخصی شکایت کردم. پس از صدور دستورات قضایی مبنی بر ردیابی تلفن همراه متهم/پیدا کردن محل سکونت وی/ شناسایی چهره نامبرده از آرشیو آگاهی/استعلام نسبت به داشتن سوء سابقه و سایر اطلاعات، تمامی اقدامات انجام شد و حتی پلیس، متهم را نیز دستگیر نمود. این دستگیری نه بخاطر شکایت بنده، بلکه بخاطر یک شاکی دیگر انجام گردیده ولی جرم ارتکابی عینا همانند جرمی بود که ایشان درمورد من انجام داده بود. حتی متهم روز دستگیری در کلانتری نسبت به جبران خسارت بنده نیز اقرار نموده بود.
با توجه به موارد فوق و نیز عدم حضور نامبرده حتی در یکی از جلسات دادگاه در کمال ناباوری پس از یکسال و نیم پیگیری، قرار منع تعقیب وی صادر شد.
قراری که در مورد تبرئه شدن متهم هیچ علتی را ذکر نکرده. فقط درانتها ذکر شده: این رای در محاکم کیفری 2 شهرستان قابل اعتراض میباشد. که پس از اعتراض بنده هیچ اتفاقی نیوفتاد و رای قبلی تائید شد.
...
سوال بنده این است اگر بخواهم مجدد با عنوان دیگری طرح دعوا کنم، آیا در متن دادخواست بهتر است به شکایت قبلی که مطرح شده و احقاق حق نگردیده، اشاره شود یا خیر؟
لطفا راهنمائی بفرمائید اگر در دادخواست جدید:
1- اشاره‌ای به پرونده قبلی نمایم، آیا ممکن است قاضی بدلیل مختومه شدن پرونده قبلی، با وسواس کمتری به این دعوا رسیدگی کند؟
یــــــا
2- اگر پرونده قبلی را مطرح نکنم، آیا پنهان نمودن این موضوع به ضرر بنده تمام میشود؟ (با این علم که قطعا مشتکی‌عنه در روند پرونده جدید، به دعوای قبلی اشاره خواهد کرد)

پیشاپش قدردان لطف و محبت شما هستم

پاسخ ها :

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
شما نمی توانید با عنوان اتهامی جدید وی را مورد تعقیب قرار دهید .
بهتر است به همین رای اعتراض کنید

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

شما بهتر بود در همان مدتی که پرونده در دست رسیدگی بود برای اثبات شکایتتان تلاش میکردید الان شکایت مجدد شما تنها در یک حالت مقبوله اونم اینه که دلیل و مدرک جدیدی ارایه کنید که اون زمان این دلیل رو نداشتین مثلا شاهدی یا فیلم جدیدی یا هر دلیل و مدرکی که تازگی داشته باشه فقط درین حالت شما یکبار دیگه میتونید شکایتتان رو ثبت کنید اگه با همان مستندات قبلی مجدد ثبت کنید شکایتتون رد خواهد شد. ضمنا اینجوری نیست که اونا با گفتن شما متوجه بشن قبلا منع تعقیب خورده. سامانه سابقه شکایتهاهای قبلی شما رو نشون میده علاوه بر این طرف متهم میاد میگه این قبلا منع تعقیب خورده. حتی اگه متوجه نشوند و مجدد رسیدگی بشه و مستند جدیدی ارایه نشه و با همان مستندات قبلی اینبار طرف رو محکوم کنند اون رای در مرحله اجرا قابلیت اجرا نخواهد داشت چون بدون ملحوظ داشتن منع تعقیب مقدم قطعی شده این رای صادر شده است. ضمنا اصل بر برایته و دادسرا برای صدور قرار منع تعقیب نیاز به دلیل و توضیح نداره. برعکس وقتی یک نفر رو محکوم میکنند باید دلیل و علت محکومیت رو بنویسند منع تعقیب زمانی صادر میشه که دلیل کافی برای محکوم کردن یکنفر وجود نداره. طبق قانون شاکی وظیفه داره دلیل بیاره شکایتش رو ثابت کنه. متهم لازم نیست بیگناهیش رو ثابت کنه چون فرض بر اینه که همه بیگناهند مگر اینکه دلیل گناهکاری علیه شان یافت بشه. بعنوان مثال متهم لزومی نداره شاهد بیاره ثابت کنه دزدی نکرده. چون وقتی کاری نکرده شاهدی که میاره به چی شهادت بده؟ بطور کلی فرض قانون اینه که همه بیگناهند وظیفه شاکی اینه که برای محکوم کردن طرف دلیل و مدرک ارایه کنه. اعلام جبران خسارت و یا حاضر نشدن در جلسه دادگاه هیچ کدام دلیل کافی برای گناهکار بودن متهم نیستند.باید پرونده رو دید. در شرایط حاضر احتمال نتیجه گرفتن شما کمتر از ده درصد هست. اون زمان که پرونده در جریان بود بهتر بود از وکیل مشورت میگرفتید الان که دیگه قرار منع تعقیب صادر شده و قطعی هم شده است دیگه وکیل هم نمیتونه کمک چندانی بکنه.