مشاوره حقوقی رایگان - چک

سلام .همسرم ازمن چکی که خونه بوده تومدارک برداشته که چندین سال پیش من نوشته بودم بدون تاریخ همین که من مهریه رواقدام کردم وحساباشو توقیف کردم چک منو برگشت زده و11 ماه گذشته هیچ اقدامس نکرده .خواستم بپرسم من میتونم خیانت درامانت بابت چک من که برگشت زده اقدام کنم.واگه نتونستم این چک بامهریه تهاترکنم

پاسخ ها :

محمد مطهری

جناب آقای محمد مطهری :

طبق توضیح شما. همسرتان چک را سرقت کرده است.
اگر چک را به ایشان سپرده بودید و ایشان انرا برگشت می زد، در آنصورت جرم خیانت در امانت مصداق پیدا می کرد

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

این مورد خیانت در امانت محسوب نمیشه بهتره بصورت حضوری با وکیل مشورت کنید جزییات بیشتری راجع به چک باید بدانیم تا بتونیم راهنمایی درست و دقیقی ارایه کنیم. بین چک حامل یا در وجه شخص معین و چک قدیمی و جدید و چک سفید امضا با چک بدون امضا و یا چک کاملا سفید و یا مبلغ مشخص و....تفاوت هست اینکه کدام بخش از چک بعدا نوشته شده مبلغش چقدر بوده چه کسی برگشت زده چه زمانی برگشت زده و ..... همگی در نفس موضوع موثرند. علی الاصول وقتی بین شما و همسرتان مراوده مالی وجود نداشته هیچ معامله مبنایی برای توجیه استحقاق ایشان در وجه چک موجود نباشه میشه جهت اثبات عدم حقانیت همسرتان طرح دعوی نمود و استرداد چک رو خواست منتها وصف امانی بودن چک خلاف اصل هست و باید اثبات بشه. با اوصافی که فرمودین اساسا شما چک رو به همسرتان نسپردید بلکه در منزل مشترکتان قرار دادید و چون همسرتان بدان دسترسی داشته اونو برداشته است. این بیشتر بنظر میرسه سرقت باشه نه خیانت.