مشاوره حقوقی رایگان - ساخت طبقه بالا و اجازه ندادن همسایه ها

سلام ما میخواهیم طبقه بالای خانه مان را بسازیم
راه پله ما سمت چپ حیاط خانه مون قرار دارد اگر راه پله مان را بسازیم همسایه سمت چپی میگوید که سایه راه پله شما به خانه ما میوفتد و جلوی روشنایی خانه و حیاط ما را میگیرد ( خودشان سمت راست حیاطشون که چسبیده به دیوار ما راه پله دارن ولی رو باز هس و حین رفت و برگشت به خانه و حیاط ما دید دارن )
هم اونا هم ما خانه هامون از قدیم ساخته شده و پروانه ساخت و.... نداره
چیکار کنیم ؟!

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

بهتر بود شهرستان محل وقوع ملک رو اعلام میکردید. در هر صورت شما بر تجدید یا بازسازی و یا اضافه کردن بنا نیاز به رضایت همسایه ندارید باید از مرجع صالح قانونی مجوز بگیرید. مرجع ذیصلاح هم بسته به محل وقوع بنا تعیین میشه. اینکه روستا بخش شهر شهرستان یا شهرک باشه مرجع صدور مجوز متفاوت میشه.مثلا توی شهرها مرجع ذیصلاح شهرداریه. حالا ممکنه ملک شما در یک روستای دور افتاده واقع شده باشه که اصلا مجوز لازم نباشه در چنین حالتی هم شما هرجور میل خودتان میکشه داخل ملک خودتان میتونید ساخت و ساز انجام بدید اگه همسایه معترض باشه میتونه بره از طریق دادگستری طرح دعوی کنه تا دادگاه تصمیم بگیره. علی الاصول شما منعی برای ساخت و ساز داخل ملک خودتان ندارید همسایه هم نمیتونه به این بهانه که ملک شما جلوی نور آفتاب رو میگیره مانع ساخت و ساز شما بشه