مشاوره حقوقی رایگان - اعتبار قولنامه بدون شاهد و مدرک پرداخت

با سلام
من بعنوان مشاور املاک در سال 99یه خانه در روستایی نوشتم در مشاور املاک،که طرفین در بیرون از مشاور املاک توافق کرده بودن و فقط نگارنده قولنامه من بودم داخل قولنامه هم نوشتم این معامله شش ماه اعتبار دارد(که این جمله را خودشان گفتن نوشتم و برای هر دو طرف خواندم که ادعا میکردند سواد نداریم)و نیز طرف فروشنده سند خود را به خریدار دادو طرف خریدار از بابت سند یک فقره چک امانت به فروشنده داد تا زمانیکه خریدار تمام و کمال پول را پرداخت کند و چک امانت خود را بگیرد
حالا بعد از گذشت سه سال از معامله فروشنده میگه من مقدار پولی که دریافت کردم خیلی کمتر از مبلغ قولنامه بوده و خریدار هم ادعا می‌کنه که تمام ثمن معامله را پرداخت کردم ولی مدرک پرداخت ندارد و معامله نیز بدون امضا شاهد هستش
الان طرف فروشنده میگه آقا سند مرا بده ولی خریدار میگه پول مرا بده تا سند را بدهم
میخواستم بدونم که آیا خریدار یا فروشنده نسبت به این ادعاها میتواند علیه مشاور املاک از بابت اینکه نوشتن این معامله شش ماه اعتبار دارد شکایت کنند یا نه
و در ضمن هر دو ادعا میکنند ما سواد نداشتیم امضا کردیم که چه چیزیی نوشتی منم گفتم دوبار برای شما خواندم و امضا کردین
ممنونم

پاسخ ها :

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
اثبات ادعا در دادگاه با مدعی است لذا اثبات عدم علم و آگاهی از متن سند بر عهده مدعی آن است