مشاوره حقوقی رایگان - دستگاه آب شیرین کن

با عرض سلام و ادب
بنده در پروژه پایان نامه با دوستم در کار ساخت یک دستگاه آب شیرین کن خورشیدی با هم شریک بودیم. طبق طراحی که استاد راهنما انجام داده بود, قرار بود بعد از ساخت ابتدا دوستم آزمایش های مربوط به خودش رو انجام بده بعد من. ولی در زمان مقرر که نور خورشید مناسب بود دوستم نیومد و من هم که عجله برای رفتن به سربازی داشتم و همین طور نور خورشید بعد از انجام آزمایش های دوستم خیلی کم میشد و هوا هم سرد میشد و آزمایشاتم بسیار کم دقت, با دوستم صحبت کردم که چه کار کنیم. ایشون گفت هزینه من روی این دستگاه رو بده و تست هات رو شروع کن , من یه دستگاه دیگه میسازم. البته همون موقع استاد راهنما وقتی دید ایشون دیر کرده طراحی رو تغییر داد به نحوی که من بتونم ابتدا روی دستگاه کار کنم در ادامه من هم هزینه های دوستم که برای دستگاه متحمل شده بود رو دادم اما در مورد هزینه های دیگه مثل رفت و آمد و زحماتش که بحث میکردیم حرف های ضد و نقیض میزد, یکبار میگفت حلاله بار دیگه میگفت حلال نیست و چند بار هم گفت تو هزینه دستگاه رو بده باقی هزینه ها به تو مربوط نیست یا درست میشه البته همون موقع که این رفتار رو دیدم گفتم که نه اصلا هر موقع فرصت کردی بیا و تست هات رو بگیر ولی قبول نکرد و گفت من میخوام دستگاه جدید بسازم. شایان ذکر است تمام این صحبت ها با موبایل انجام شد. من هم هزینه هاش برای دستگاه رو دادم. ولی الان و بعد از فارغ التحصیلی پیام داده که هزینه زحماتم و رفت آمدم هم باید بدی وگرنه من راضی نیستم. حالا سوالم این بود که حقی بر عهده منه؟ اگر دین بر گردن من هست در صورت شکایت خدای نکرده عنوان کیفری خواهد داشت؟

پاسخ ها :

سعيد  سواري

سعيد سواري :

با سلام. عنوان کیفری ندارد. فقط جنبه شرعی آن مطرح است که بایستی این امر با مصالحه صورت پذیرد.