مشاوره حقوقی رایگان - فرزند طلاق

سلام. یک فرزند طلاق 18 ساله که پدر و مادر نداره از نظر اعصاب و روان مشکل داره و مریض هست چیکار باید بکنه. خانه امن یا بهزیستی راهش میدن؟

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

سن 18سال طبق قانون اماره رشد محسوب می شود و فرد 18سال را قانون رشید می داند مگر اینکه خلافش ثابت شود.اگر پزشکی قانونی تشخیص دهد که شخصی علیرغم رسیدن به سن رشد فاقد رشد مدنظر مقنن هست و از نظر عقلی رشد لازم را نداشته است و قادر به اداره امور خود نیست برایش قیم تعیین می کنند.اما حتما باید ثابت شود که این شخص رشید نیست.مشکلات روحی و عصبی باید به درجه ای باشد که طبق تشخیص پزشکی قانونی رشد را تحت تاثیر قرار دهد.اما اگر فردی قبل از رشد مجنون یا سفیه بوده باشد و جنون و سفه وی برطرف نشده باشد و با همان حالت به سن رشد برسد به علت وضع سابق معلوم همچنان غیررشید محسوب میشود.