مشاوره حقوقی رایگان - قتل

ایا در خانواده 5 نفره که شامل پدر مادر
2 پسر و یک دختر هستند.
اگر پدر خانواده به دست یکی از پسرها به قتل برسه .
آیا به جز اعضای خانواده
برادرای مقتولم میتونن درخواست قصاص کنن ؟؟
یعنی عموهای قاتل برای کشته شدن برادرشون میتونن برای برادرزادشون که قاتل باشه درخواست قصاص کنن یا نه ؟؟

پاسخ ها :

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

تقاضای قصاص علاوه بر آنکه حقی برای اولیای دم می‌باشد گاهی از طرف دادستانی اقامه خواهد شد پاسخ پرسش شما خیر. غیر از فرزندان پدر و مادر متوفی اولیای دم محسوب خواهند شد

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
خیر؛ فقط اعضای خانواده به عنوان اولیاء دم می‌توانند نسبت به درخواست قصاص اقدام نمایند؛ چرا که این مقوله ارتباط تنگاتنگی با طبقات ارث دارد. تا زمانی طبقه اول ارث وجود داشته باشد طبقه دوم نمی‌تواند ادعایی داشته باشد.