مشاوره حقوقی رایگان - تغییر نام کوچک

اسم من در شناسنامه احمد است؛ اما به شهاب معروفم.
آیا امکان تغییر اسم احمد به شهاب یا شهاب الدین ممکن است؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال از طریق طرح دعوی به طرفیت اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه به خواسته تغییر نام کوچک در دادگاه صالح ، نائل شدن به خواسته بعید و بسیار دشوار به نظر می رسد هر چند غیر ممکن و محال نیست .

پرسشگر :

امروز به ادارۀ ثبت احوال رفتم. گفتند که چون اسم شناسنامه مذهبی و پُرمسما است، امکان تغییر آن به شهاب وجود ندارد. در عین حال امید دادند که میتوانم از طریق دادگاه اقدام کنم. اگر قاضی حکم بدهد، اداره ثبت احوال میپذیرد. مراحل قانونی آن را نگفتند. بنده برای تغییر نامم حاضر وکیل هم بگیرم؛ چون این موضوع برایم مهم است. از کودکی همگی مرا با نام شهاب صدا می کردند. اصلاً کسی من را به اسم احمد نمیشناسد و این مسئله به نوعی برای من و کسانی که به تازگی با آنها آشنا می شوم سردرگمی ایجاد کرده است.
اگر ممکن است مراحل قانونی آن را برای توضیح بفرمایید و اگر وکیلی خوبی در این زمینه سراغ دارید معرفی کنید.
من ساکن قم هستم؛ اما زادۀ اهواز.

یک وکیل

پاسخ دوم : همانطور که خدمتتان عرض نمودم با توجه به نام احمد که از اسامی متبرک نبی مکرم اسلام (ص) و خداوند باریتعالی است احتمال بسیار ضعیف وجود دارد تا شخصاً یا از طریق بکارگیری وکیل دادگستری حاذق بتوانید از دادگاه صالح نسبت به تغییر نام کوچک حکم دریافت نمائید . با این حال می توانید از طریق تماس و معرفی دفتر درگاه دادراه با مراجعه به دفتر یکی از وکلای دادگستری باتجربه مقیم شهرستان اهواز (محل صدور شناسنامه) ،خواسته حقوقی خود را با وکیل تعرفه شده مطرح و با پرداخت اجرت خدمات حقوقی مورد نیاز خود را دریافت نمائید.

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

نامتان را می توانید خیلی هنرمندانه عوض کنید اگر به جای شهاب از شهاب الدین تغییرش دهید زیرا نام احمد به سختی عوض می شود

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با سلام، طبق رأی وحدت رویه دیوان عالی کشور در رسیدگی به دعاوی راجع به اسناد ثبت احوال دادگاه محل اقامت خواهان صالح به رسیدگی است. و در خصوص تقاضای شما دائر بر تغییر نام ، می توانید در دادگاه محل اقامت خود یعنی شهرستان قم دعوای تغییر نام اقامه نموده و تحت شرایطی امکان تغییر نام شما وجود دارد.

یک وکیل

پاسخ اصلاحی : در مورد صلاحیت دادگاه رسیدگی کننده به دعاوی راجع به اسناد ثبت احوال به موجب رأی وحدت رویه شماره 726 مورخ 1391/04/27 ، مطابق ماده 4 قانون ثبت احوال مصوب سال 1355 ، محل اقامت خواهان تعیین شده از اینرو نسبت به ماده 11 قانون آئین دادرسی مدنی مؤخر التصویب سال 1379 که محل اقامت خوانده را بطور عام بعنوان مرجع صالح رسیدگی به دعاوی حقوقی دانسته خاص تلقی نموده و ارجح دانسته است !

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام،چون شهرت به شهاب داریدامکان تغییروجوددارد،ضمنادرتوضیحات شناسنامه نوشته میشودکه بعداازاین بابت گله خواهیدداشت،ازذهنت بیرون کن.موفق باشید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود
پرسشگر ارجمند
بنظر آری موافقت می‌شود
ابتدا به ثبت احوال مراجعه کنید اگر موفق نشدید باید طرح دعوا نمائید احتمال موفقیت وجود دارد لیکن نتیجه قابل پیش بینی نیست بستگی به مدارک و اوضاع و احوال پرونده دارد و رویه شعبه و دفاعیات شما و...

مهسا شاه محمدی

سرکار خانم مهسا شاه محمدی :

سلام درصورت اشتهاروبااستناد به شهادت شهود و..‌می‌توانید درخواست خود را مطرح نمایید