مشاوره حقوقی رایگان - کسری در متراژ سند ملک

سلام و خدا قوت.ایجاد چنین امکانی مبنی بر مشاوره مستقیم وبدون دریافت وجه شایان تقدیر و تشکر هست.سپاسگذارم،و اما
آپارتمانی رو مادرم 10 سال پیش خریداری کردن که 85 متر در مبایع نامه قید شده بود در حالیکه منزل تازه ساز بوده و مطمئنا فروشنده که خود ساخت آن را بعهده داشته از متراژ واقعی که 70 متر بوده مطلع.در مبایعه نامه یکسال بعد جهت تنظیم سند ثبت شده که هر بار مطالبه میشد ایشون به ماه آینده و...موکول میکرد و چند روز پیش 10 سال تمام شد.از طرفی حجب و مردم داری و شاید سادگی مادرم و تبعیت من از تصمیمشون مانع از طرح شکایت شد که الحق اشتباه بود.چند روز پیش مالک برگه ای جهت امضا آورد که امضا کنم تا سند رو بهمون بده و درون حساب کتابی نوشته بود که ملک 70 متر هست در حالیکه مبلغ مابه تفاوت رو با ارجاع به بندی از قول نامه با توجه به قیمت همون زمان میخواستن حساب کنن و این ضرر زیادی رو متوجه ما میکرد و بنده هم نپذیرفتم و مودبانه خواهان در جریان قرار دادن برادر کوچکتر که حین خریدن ملک با مادر بودن،شدم که با ناراحتیه ایشون هم همراه شد که چهره ایشون حاکی از عصبانیتی بیش از مجموع ده سال ناراحتیه ما بود.درسته عدم آگاهی از قانون توجیهی بر عدم اجراش نیست و باید مفاد قولنامه دقیق مطالعه میشد که این مورد هم (با توجه به همکاری قبلی بنگاه دار)با عدم توضیح دقیق قولنامه از طرف بنگاه دار مزید بر علت این معامله نا آگاهانه شد.بهر حال سوالم اینه که قید متراژ دروغ از طرف مالک درحالیکه با وجود نقشه ساختمان و حضور در مراحل ساخت و ... اون هم همون سال _یا یک سال قبل _ نشانه آگاهی دقیق از متراژ واقعی ملک و ارائه اطلاعات دروغ جهت فروش مال چه حکمی براشون داره؟آیا این شکایت نکردن فقط یک رفتار انسانی محسوب میشه و در اجرای قانون،اونجاییکه قاضی موضوع رو‌جمع بندی کرده و میخواد حکم بده هیچ‌جایی نداره؟باید در نظر داشت که اگر مادر بنده متراژ واقعی رو میدونست هرگز این ملک رو نمیخرید و با اطلاعات غلط علنی صاحب ملک و مطمئنا همکاری غیر قابل اثبات مشاور املاک که با عدم اطلاع رسانی از موادی دارای عبارات غیر قابل فهم-مثل اختیار غبن و تدلیس و ثمن معامله و...- برای خریداری که مشخصا اینکاره نیست معامله رو انجام داد،این موضوع کل معامله رو معامله ای باطل نمیکنه؟آیا اصل معامله دچار ایراد نیست و باید با ارجاع به قیود و بند های معامله ای که از اول حدودا یک پنجم بیشتر از مورد معامله عنوان شده،خریدار دچار ضرر بشه؟ممنون که وقت گذاشتید و تا آخر خوندید.لطفا با پاسخی هرچند کوتاه لطفتون رو در حق بنده تمام بفرمایید.ممنونم

پاسخ ها :

سعید صابر

جناب آقای سعید صابر:

سلام دوست عزیز
دقت داشته باشید که در دادگاه اسناد فقط قابل بررسی هستند و از توضیحاتی که فرمودید این سند(قولنامه) قابل ابطال نیست.
اشتباه در تخمین متراژ کاملاً طبیعی است و کمتر ساختمانی وجود دارد که متراژ دقیق را تحویل دهد.
قراردادهای پیش خرید بسیار مهم و حساس هستند و تنظیم آنها نیاز به تجربه و آینده نگری برای مسایلی از جمله تاخیر در تحویل و تاخیر در تنظیم سند و ده ها آیتم دیگر دارد.

محمد جعفری پویا

جناب آقای محمد جعفری پویا :

درود بر شما ؛
کسری متراژ قابل مطالبه است. موفق باشید .