مشاوره حقوقی رایگان - بنچاق جدید ( سند قطعی فروش ) در مقابل سند تک برگ

سلام
شخصی با در دست داشتن فقط بنچاق ( سند قطعی فروش ) که مربوط به سال 92 می‌باشد ، ادعای مالکیت کرده است.
ادعا کرده که مالک اول این آپارتمان را به ایشان فروخته است و سند قطعی فروش ( بنچاق ) دارد.
ملک سند دارد ولی ایشان سند نگرفته اند !!!
در حالیکه این واحد در سال 94 از طریق حکم دادگاه و بدلیل برگشت خوردن چک مالک اول ، به مزایده گذاشته شده و مراحل قانونی انتقال آن از طریق نماینده دادگستری انجام شده است.
از آن تاریخ دو بار دیگر خرید و فروش انجام شده و از سال 96 بنده مالک و ساکن هستم و تمام مدارک آن ( سند ، بنچاق ، برگ انتقال از تعاونی سازنده به مالک اول و ...) موجود است.
مدعی، از بنده و مالک اول شکایت کرده و درخواست ابطال سند و تحویل آپارتمان را کرده است.
حکم دادگاه چه خواهد بود ، آیا امکان ابطال سند بنده وجود دارد؟
در صورت صحت بنچاق چرا همان موقع انتقال سند صورت نگرفته؟
چرا دادگاه متوجه وجود چنین بنچاقی که در دفترخانه ثبت شده و شماره اسناد رسمی را دارد نشده؟
ممنون از سعه صدر شما

پاسخ ها :

سعید صابر

جناب آقای سعید صابر:

سلام
در این موارد مالک کسی است که سند مقدم داشته باشد (زودتر خریداری کرده باشد)، البته اگر این سند جعلی نباشد واقعاً یکی از موارد نادر اتفاق افتاده است چرا که برای توقیف اموال محکوم علیه اجرای احکام حتما از اداره ثبت استعلام میگیرد.
به نظر می رسد تا پیگیری دقیق گردش ثبتی توسط دادگاه باید صبور باشید

محمد جعفری پویا

جناب آقای محمد جعفری پویا :

درود بر شما ؛
در فرض سوال امکان ابطال سند وجود دارد .
موفق باشید .