مشاوره حقوقی رایگان - نفقه و حکم تمکین

سلام
من زوج هستم. حدود یک سال پیش حکم الزام به تمکین خانمم را گرفتم. پس از قطعی شدن حکم تمکین جهت صدور اجرائیه به دادگاه مراجعه نمودم که قاضی اعلام کرد که حکم الزام به تمکین اعلامی هست و نیاز به صدور اجراییه ندارد. حالا با تغییر قاضی و رئيس دادگستری شهرستان رویه دادگاه تغیر کرده و برای حکم تمکین اجرائیه صادر می‌کنند.
آیا خانمم می‌تواند با این ادعا که چون من برای صدور اجرائیه اقدامی نکرده ام خواهان نفقه این یک سال شود؟
چرا رویه دادگاه ها و قضات در مورد صدور اجرائیه تمکین متفاوت است، از نظر بعضی قضات حکم تمکین اعلامی است و از نظر بعضی دیگر اجرایی؟

پاسخ ها :

بهاره   رستم زاده

سرکار خانم بهاره رستم زاده:

سلام قاعدتا می‌بایست درخواست اجرای حکم را می‌دادید در خصوص مطالبه نفقه از نظر بنده خیر زیرا زوجه می‌توانست از طریق اظهار نامه شمارا اجبار به صدور اجرائیه کند البته در این مورد نیز اختلاف هست

سمیه فرهادی فومشی

سرکار خانم سمیه فرهادی فومشی :

با سلام با توجه به اینکه قانون عطف به ماسبق نمیشود و این مورد نیز شامل اجراییات و ایین نامه های داخلی نیز میشود میتوان نتیجه گرفت که رویه جدید تاثیری به گذشته ندارد و اقدام شما در گذشته کاملا منطبق بر قانون بوده است و با توجه به تاریخ صدور دستور میتوان این قضییه را اثبات بنمایید .

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

خیر خانم نمی‌تواند نفقه بخواهد