مشاوره حقوقی رایگان - قانون كار

با سلام

کارفرمای بنده یک کمپانی تولیدی چینی میباشد که تولید کننده یراق آلات درب و پنجره است. دی ماه سال 1395 ( حدود 15 ماه قبل )، بنده استخدام شدم به عنوان مسئول فروش کارم را آغاز کردم. جا دارد بگویم این شرکت در تمام این 15 ماه، در ایران به صورت ثبت نشده فعالیت دارد و حتی در تمام این مدت، ما در یک ساختمان مسکونی ( واحد مسکونی و نه تجاری ) مشغول به فعالیت بودیم. جالب است که تا بحال هم مشکلی پیش نیامده. 3 چینی و 2 ایرانی. چینی ها هم به صورت دوره ای می آمدند و میرفتند. همان ابتدا حقوق را با ما بر حسب دلار بر روی یک قرار داد دو زبانه (انگلیسی و چینی) امضا کردند و هر ماه هم بدون مشکل پرداخت شد، به سبب نیاز مالی اوایل دوران کار، ثبت نشدن شرکت و نداشتن بیمه و سایر فرعیات برایم چندان مهم نبود و به حقوق راضی بودم. اما از همان ماه نخست درخواست بیمه را مطرح کردم. از همان اول تماما این درخواست را به تعویق انداختند. حتی بارها از آنها درخواست کردیم لطفا شرکت را ثبت نمایید و بیمه را پرداخت کنید که مشکلی پیش نیاید اما پاسخشان جز به تعویق انداختن نبود.
حال بنده میخواهم پس از 15 ماه کوتاهی، دیگر حق خود را طلب کنم اما نمیدانم آیا قانون، به منی که در یک شرکت ثبت نشده فعالیت کردم هم این حق را میدهد ؟ آیا منی که یک قرارداد طبق قانون کار چین امضا کردم و شرکتی که در آن کار میکنم حتی ثبت ایران نیست، میتوانم حقوقی نظیر "بیمه پرداخت نشده"، "کارانه پرداخت نشده" و ... را طلب کنم ؟

بسیار بسیار ممنون میشوم اگر راهنمایی ام کنید.

پاسخ ها :

مجید کریمی

مجید کریمی :

بدون ملاحظه قرادداد امکان اظهارنظر وجود ندارد

یک وکیل

سلام" خیر . وقتی با تراضی و توافق اولیه با کارفرمای تبعه خارجی حاضر شده اید فعالیت تولیدی غیرقانونی زیرزمینی در کشور انجام و دستمزد با نرخ دلار و بالاتر از ارزش ریال دریافت نمائید دیگر مطالبه حق بیمه و مزایای قانونی ناچیز قانون کار در برابر دریافت حقوق وسوسه کننده به دلار چه ارزشی برای شما دارد ؟!!!