مشاوره حقوقی رایگان - کلاهبرداری رایانه ای

باسلام و خسته نباشید... بنده در مرداد 98 یک خرید اینترنتی داشتم که متاسفانه سایت کلاهبرداری بود و از کارت من به عنوان واسطه سوءاستفاده شد و همان شب مبلغ 3میلیون واریز و بلافاصله برداشت شد پس از مدتی ابلاغیه آمد و به بازپرسی احضار شدم و پرینت حساب و توضیحاتم را دادم بعد از آن قرار نهایی صادر شد اما الان صرف نظر از اینکه قرار چیست دوماهه که هنوز در سامانه ثنا قرار ثبت نشده .. لازم به توضیح است من فعلا ساکن تهرانم پرونده از پاکدشت به خراسان شمالی (محل تولدم) به صورت نیابت ویژه ارجاع شده بود .. اما قرار در پاکدشت صادر شده حال سوالم این است چرا قرار هنوز در سامانه ثبت نشده چون من با دوبچه کوچک و بعد مسافت امکان مراجعه حضوری به پاکدشت را ندارم .. و سوال دیگرم این است که همین پرونده در طی چند هفته گذشته پیامک آمده که به اصفهان و رامسر و کرمانشاه هم ارجاع شده اینطور که شنیدم میگن هکر ها در چند حساب که مربوط به چند استان است برای رد گم کنی پول را جابه جا میکنن حالا چه میشود آیا من باید برای ادای توضیحات به استانهای نامبرده هم مراجعه کنم چون شاید تا چند استان پرونده بچرخد برای من رفتن و حضور در دادیاریهای همه این استانها مقدور نیس چه کنم تو رو خدا کمکم کنید بچه شیرخواره دارم خیلی مضطربم و دارم افسردگی میگیرم

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

اصولا قرارهای دادسرا به کسی ابلاغ نمی شود لذا شما منتظر چنین ابلاغی نباشید از آن گذشته وقتی مقام تعقیب از شما وثیقه نخواسته است معنیش به صورت ضمنی این است که اتهامی را متوجه شما ندانسته است.به هر حال در چنین پرونده هایی افراد کلاهبردار برای رد گم کنی پولها را از حسابی به حساب دیگر منتقل می کنند از بدشانسی شما به خاطر بی احتیاطی که داشتید هکرها به اطلاعات حساب شما دسترسی پیدا کردند و از حساب شما نیز به عنوان واسطه استفاده کرده اند مطمین باشید مقام قضایی هم به خاطر تخصصی که در این موارد دارد بیگناه و گناهکار را تشخیص میدهد.علت ارجاع پرونده به شهرهای مذکور هم احتمال زیاد به این علت است که افراد کلاهبردار از حساب اشخاص دیگری هم در شهرهای مذکور سو استفاده کرده اند.شما نیازی نیست به شهرهای مذکور سفر کنید و نگران اینگونه موارد باشید.اگر نیازی به حضور شما باشد دوباره برای شما احضاریه می فرستند.البته احتمالش خیلی کم است.شما اولا اطلاعات حساب بانکی خودتان را در اسرع وقت اگر تا حالا تغییر ندادید تغییر بدهید تا مجدد نتوانند از حسابتان سو استفاده کنند در ثانی اگر اینبار شما را احضار کردند حتما قبل از رفتن با یک وکیل مشورت کنین.در مجموع چون خطایی نکردید نگرانی شما بی مورد است سعی کنید خونسردی خودتان را حفظ کنید و به زندگی عادی خودتان مشغول شوید.بسیار بعید است که خطری متوجه شما ازین حیث باشد.فقط ازین پیش آمد تجربه کسب کنید و سعی کنید دیگر در دام چنین افراد شیادی نیوفتید.با خیال آسوده به روال معمول زندگی تان برگردید و کلا این پیش آمد را از ذهنتان پاک کنین.دلیل اینکه پیامکها برای شما می آید هم صرفا به خاطر این است که اسم شما در پرونده وجود دارد و پیامکهای مذکور به صورت سیستمی برای تمامی اشخاص درگیر در پرونده ارسال میشود.صرف ارسال پیامکهای مذکور به شما دلیل مسیول بودن شما در پرونده نمی تواند باشد.به احتمال هشتاد درصد دیگر شما را احضار هم نکنند چون تا الان روند تحقیقات بیگناهی شما را آشکار کرده است.ضمنا اگر می خواهید از جریان پرونده مذکور هم مطلع شوید وارد سایت عدل ایران بشوید در آنجا یک گزینه وجود دارد به اسم(اطلاع رسانی برای اشخاص)روی گزینه مذکور کلیک کنید و با وارد کردن رمز شخصی خودتان و کد ملی و رمز موقتتان که حین ورود به سامانه به تلفن همراهتان پیامک خواهد شد وارد سامانه اطلاع رسانی بشوید و مجموع اقدامات صورت گرفته در پرونده را مشاهده کنین.اگر علیه شما هم قرار جلب به دادرسی احیانا صادر شده باشد در آنجا متوجه خواهید شد هر چند که بسیار بعید است چنین قراری بر علیه شما صادر شده باشد.