مشاوره حقوقی رایگان - فسخ قرارداد و توقیف خودرو

خودرویی را در تاریخ 2 آبان فروختیم، کل مبلغ معامله یک برگ چک به نام شخص ثالث به تاریخ 24 آبان بود که در قولنامه ذکر شد که وجه معامله چک شخص ثالث است و خریدار پشت چک را امضا نزد، همچنین ذکر شد در صورت عدم وصول چک معامله فسخ است. چک مذکور در تاریخ وصول تحت عنوان خیانت در امانت از سوی صاحب چک مسدود بود. با شکایت کلاهبرداری ماشین توقیف شد. ماشین سه دست چرخیده و الان مدارک و سوییچ دست خریدار آخر است و وی از تحویل آنها به دلیل قولنامه ای که با نفر قبلی دارد امتناع میکند. برای تحویل گرفتن ماشین گفتند که باید بابت حق فسخ شکایت کنیم. الان شکایت کردیم و برای 3 ماه دیگر نوبت رسیدگی دادند و گفتند تا حکم بگیری شش ماه طول میکشد. راه دیگری هست که بتوانیم سریعتر حکم مالکیت ماشین را بگیریم و‌ ماشین را از پارکینگ ترخیص کنیم. برگ سبز و سند قطعی دست بنده و پلاک خودرو بنام بنده است. ضمنا آیا حق فسخ که سه ماه از آن گذشته به قوت خود باقی است ؟ فایل صوتی با خریدار موجود است که بنده در زمانی که چک وصول نشد گفتم معامله فسخ است. ایا همین سندی برای این است که بنده معامله را فسخ کردم ولو اینکه اظهارنامه فسخ ندادم

پاسخ ها :

سعید صابر

جناب آقای سعید صابر:

سلام
به نظر می رسد چون اقدام به شکایت کیفری کرده اید موضوع مشمول صرف نظر کردن از حق فسخ نشود
مشروط به اینکه اقدامی مغایر با فسخ قرارداد مانند مطالبه وجه انجام نداده باشید.
دریافت خودرو قبل از صدور حکم قطعی ممکن نیست اما باید همزمان با دادخواست فسخ قرارداد دادخواست منع نقل و انتقال خودرو را هم مطرح نمایید.