مشاوره حقوقی رایگان - درباره ضمانت سفته

تعدادی سفته را به عنوان ضامن امضا نمودم بعد از دوسال از سر رسید سفته از اینجاب شکایت شده برای پرداخت سفته درحالی که سفته واخواست نشده درمدت مقرر 10روز آیا قانون مربوط در مورد تا یک سال پس از واخواست که اگر انجام نشود نمی توان از دست ضامن شکایت کرد درست است؟

پاسخ ها :

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام، برای آنکه دارنده سفته بتواند از مزایای قانونی آن برخوردار شود باید نکاتی را رعایت کند یعنی دارنده سفته باید در سررسید سفته را مطالبه کند اگر وجه سفته پرداخت شد که قضیه تمام است ولی در صورت عدم پرداخت دارنده سفته باید ظرف مدت 10 روز از تاریخ سر رسید، سفته را واخواست کند. واخواست اعتراض رسمی است به سفته ای که در سررسید آن پرداخت نشده است و علیه صادرکننده سفته به عمل می آید و اگر دارنده سفته در موعد قانونی نسبت به واخواست سفته نکند، موجب سلب دو اثر از آن می شود :
اولا: مسوولیت تضامنی ظهرنویسان زائل می شود
ثانیا: عدم امکان صدور قرار تامین خواسته بدون تودیع خسارت اختمالی طرف. لذا سند تجاری بدون واخواست نامه به صورت یک سند عادی اقرار به دین در می آید که مطابق مواد 230 و 307 قانون تجارت به عنوان یک سند عادی قابل مطالبه است.موفق باشید

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.همکارم جناب کیانژاد پاسخ کاملی تقدیم کردند.یاالله