مشاوره حقوقی رایگان - روشن شدن وضعیت

با عرض سلام من میخواهم با خانمی ازدواج کنم که از شوهر سابق طلاق توافقی گرفته و نوع ان خلع بوده است در ایام عده طلاق خلع زوجه به منزل شوهر سابق برگشته و در ایام عده طلاق خلع با شوهر سابق نزدیکی داشته و در ایام عده باردار شده و جنین را سقط کرده است و رجوع خود را به مراجع قانونی اعلام نکرده است شوهر سابق دادخواست اثبات رجوع داده و دادگاه بدوی بر مبنای اظهارات طرفین و گواه و گواهی پزشکی بارداری زوجه در ایام عده طلاق خلع و اقرار زوجه به انجام اعمال روابط زناشویی حکم به اثبات رجوع و الزام به ثبت واقعه رجوع در دفتر رسمی طلاق صادر کرده است با اعتراض زوجه پرونده به تجدید نظر رفته و قاضی تجدید نظر حکم بدوی را نقض نموده و در حکم خود نوشته با عنایت به اینکه طلاق به صورت خلع صادر شده است و زوجه قسمتی از حقوق مالی خود از جمله نفقه ایام عده و مهریه خود را در قبال طلاق به زوج بذل نموده است و پس از طلاق و در ایام عده به مبذول رجوع نکرده است و حضور وی در منزل زوج و همبستر شدن وی با همسر سابق دلیل بر رجوع از طلاق تلقی نمی گردد و زوجه در تمامی مراحل رسیدگی منکر رجوع از طلاق شده است با توجه به اینکه زوجه تمامی مهریه خود از صداق نکاحیه را مطابق با سند اقرارنامه غیر مالی دفترخانه اسناد رسمی دریافت کرده است چیزی از مهریه خود را در قبال طلاق به زوج بذل نکرده است و ماده 1109 قانون مدنی که بیان میدارد در طلاق بائن زوجه مستحق دریافت نفقه ایام عده نمی باشد به نظر می اید حکم دادگاه تجدید نظر با توجه به ادله و اسناد و مدارک زوج فاقد وجاهت قانونی باشد و زوجه همچنان همسر زوج باشد بنده اکنون تکلیفم چیست همسر اول زوجه می گوید اگر با همسر من ازدواج کنی مرتکب جرم زنای محصنه شده ای این زوجه زن قانونی و شرعی من میباشد و من رجوع ایشان را در دادگاه بدوی به اثبات رسانیده ام و به نظر میرسد حق با ایشان باشد لطفا راهنمایی بفرمایید

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام. :بانقض رای بدوی,برای شماجهت ازدواج, ازلحاظ قانونی, مشکلی وجود ندارد ولی ازمنظر شرعی آیا با اوصاف بیان شده, طلاق ازنوع خلع می باشد یا رجعی؟صرف اقرارنامه رسمی مبنی بردریافت تمامی مهریه,حجیت شرعی ندارد بلکه اگرواقعا پرداخت شده,(خانم خودکاملا آگاه است)قابل بذل نمی باشد چون طلبی وجود نداشته تا بذل گردد.واگر تازمان خطبه طلاق,دینی بابت نفقه وجود نداشته ,موضوع بذل,سالبه به انتفاء موضوعست وطلاق ذاتا ازنوع رجعیست وبا رجوع مرد ونزدیکی,شرعا زن همسر شرعی مرد مزکوربوده وشما نمی تو
انیدبا ایشان ازدواج کنیید.واگردینی وجود داشته بابذل معوض,وقبول بذل توسط مرد,طلاق شرعاازنوع خلع بوده ودرصورت حضور مرد وزن دراجرای صیغه طلاق خلع ,اگرچه بذل وقبول بذل بصورت ایجاب وقبول درهنگام قرایت خطبه طلاق بیان نگرددطلاق ازنوع خلع بوده واستصحابا یقین سابق بریذل وقیول بذل دردادگاه انجام گرفته است.ورجوع مرد شرعی نبوده است