مشاوره حقوقی رایگان - فروش مال مشاع و درخواست فسخ آن

با سلام و خسته نباشید خدمت شما
سوال بنده این هست که
ما چهار برادر هستیم و از ارث پدری زمین های کشاورزی ارث رسیده است
حال در بین ما هیچ تقسیم نامه ای وجود ندارد
و فقط به صورت شفاهی زمین ها رو تقسیم کره ایم
حال یکی از برادرانم زمین بغل دست من و دو قطعه دیگر که چند سال اجاره داده بود فروخته است
و من خودم خریدار آن بودم و هستم اما به خاطر اختلافات به من نداد و من همان قیمت خریدار رو دادم اما به من نفروخت شاهد هم دارم و حالا دادخواست فسخ معامله رو به دلیل مشاع بودن دادم و اینکه تقسیم نامه بینمون نیست
حالا تو دادگاه قاضی گفت اگر تقسیم نامه داری رو کن برادرم گفت که تقسیم نامه داره و پیش من است و این در حالی است که
من 4 سال پیش تقسیم نامه نوشتم و با بقیه برادر ها بردیم خونش اما قبول نکرد و امضا نکرد اما ما سه برادر دیگه امضا کردیم و 4 برگه پیش من هست
حالا میگه اون دو تا برادرم شاهد هستن که تقسیم نامه بینمون هست و من امضا کردم و از قاضی خواست تا شاهد ها یعنی برادر هام رو بیاره در حالی که خودش قبول نکرد و امضاش هم نکرد
و من هر کجا برگه تقسیم نامه ها رو بردم گفتن فاقد اعتبار هست چون اون برادر امضا نکرده
حالا اگر اون برگه ها رو تو دادگاه نشون بدم قاضی چگونه برخورد میکنه و حکم صادر میکنه؟
آیا اون برگه ها اعتبار داره؟
آیا قانون معامله رو فسخ میکنه و زمین ها رو به من میده چون من با همان قیمت خریدار زمین هستم؟
ممنون زنده باشید ببخشید سرتون رو هم درد آوردم

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام.اولا برادرمی تواندسهم مشاع خود را بفروشد وفروش سهم مشاع نیازی به اذن شرکا ندارد.ثانیا تقسیم زمین ولو شفاها چندین سال انجام شده وهرکس تصرف در مال مفروز خودنموده که تصرف مفروزی چندین ساله, خوددلالت بررضای تمامی شرکا دارد.ثالثا با اعلام شما برخریدن سهم ایشان,خود اماره ای بررضایت شما برتقسیم زمین ورضایت برتصادف ایشان می باشد.رابعا"درزمین مذکورحق شفعه وجود ندازد تا بتوانید ازاین حق استفاده کنید.خامسا,برادر باتصرف برسهم خود,بطورضمنی تقسم زمین راقبول نمودند.بنظر,کاری نمی توانید بکنید. مضافا اینکه شما خود اقرار به تقسم زمین مذکوردارید