مشاوره حقوقی رایگان - الزام به تنظیم سند موتور سیکلت

با سلام و عرض احترام
بنده سال گذشته یک دستگاه موتورسیکلت به صورت قولنامه ای از فروشنده ای خریداری و فروشنده مبایعه نامه فروشگاه فروش موتورسیکلت که ممهور به مهر و امضای فروشگاه بود و در آن به تسویه کل معامله اشاره شده بود به عنوان سند مالکیت خود به بنده ارائه نمود پس از چندی بنده برای انتقال سند به فروشگاه مربوطه مراجعه لیکن مالک فروشگاه به بهانه های واهی مبنی بر صوری بودن مبایعه نامه و اینکه مبایعه نامه دارای عبارت غیر قابل انتقال میباشد و فروشنده حق نداشته آن را به شما بفروشد و در داخل آن قید شده ه فروشگاه تعهدی در خصوص انتقال آن ندارد و اینکه بدون مدرک فروخته شده از انتقال سند ان برای من امتناع نمود لذا بنده پس از مراجعه به کلانتری و اخذ استعلام متوجه شدم موتور سند سفید و پلاک مربوطه به نام شرکت و نمایندگی فروش موتور سیکلت در تهران میباشد بدین ترتیب با توضیح مصادیق یاد شده و با نظر به اینکه که در مبایعه نامه تعهد فروشنده به تنظیم سند رسمی درج نشده است بنده جهت انتقال سند از فروشنده جهت انتقال سند شکایت کنم یا فروشگاه یا شرکت نمایندگی فروش که موتور به نام ایشان است !
لازم به توضیح است در مبایعه نامه فروشگاه که فروشنده به من ارائه نموده به صورت چاپی عبارت غیر قابل فروش وجود داشته و فروشگاه در یکی از بندهای آن نوشته فاقد سند و مدارک بوده است و بدون مدرک به فروشنده ای که من از ایشان خریداری نموده ام فروخته است آیا هم‌اکنون بنده توانایی احقاق الزام به تنظیم سند و مالکیت موتورسیکلت در حال تصرف را دارم یا خیر ! من باب یاد آوری بنده در بند آخر قولنامه قید نموده ام که فروشنده هر زمان که خریدار بخواهد مدارک موتور و سایر مدارک مثبته معامله را از شرکت یا فروشگاه درخواست نماید مساعدت و همکاری نماید آیا این عبارت الزام آور است یا خیر!

پاسخ ها :

سعید صابر

جناب آقای سعید صابر:

سلام اینطور که از توضیحات پیداست موتور به صورت اقساطی خریداری شده است و شرکت اصلی به دلیل عدم دریافت اقساط عبارات غیر قابل انتقال و فروش را درج نموده...... بنابراین شما باید الزام به تنظیم سند رسمی را از فروشنده ای که به شما فروخته است بخواهید. بدیهی است شرکت اصلی اگر مبلغ معامله اقساطی خود را دریافت ننموده باشد الزامی به تنظیم سند برای شما ندارد.
این موضوع به وضوح نیز در قولنامه قید شده است غیر قابل انتقال