مشاوره حقوقی رایگان - تعاونی مسکن

سال 90 از تعاونی واحدی را خریداری کردم و قرار شده چند ماهه تحویل بدهند بعد از چند سال پروژه را بصورت مشارکت در ساخت با یک سازنده قرار بسته شد و قرار شده ما مبلغی رو برای ساخت و انشعابات و ... بپردازیم و اضافه تر از آن چیز دیگری ندهیم البته دو سال قبل مبلغی به عنوان به نمایی از ما گرفتن حال که موقع تحویل واحد ها میگن شما باید متراژ اضافه را به قیمت آپارتمان بروز تعیین شده از سوی کارشناس دادگستری بدهید علاوه بر کارمزدی برای تعاونی می خواستم بدونم با توجه به اینکه قیمت زمین را پرداخت کردیم و زمین مال اعضا است باید متراژ اضافه را قیمت ساخت متراژی بدهیم یا قیمت آپارتمان ( تعاونی حدود 50 میلیون تعیین کرده است )

پاسخ ها :

سعید صابر

جناب آقای سعید صابر:

قراردادها باید بررسی شود ممکن است در قرارداد شرط پرداخت به قیمت روز ذکر شده باشد

آزاده حیدری

سرکار خانم آزاده حیدری :

سلام. با توجه به قانون پیش فروش آپارتمانها، اگر متراژ بیش از میزان مقررشده در قرارداد باشد، خریدار باید مابه‌التفاوت را براساس قیمت روز خرید آپارتمان به فروشنده بپردازد و اگر متراژ کمتر از میزان مقررشده در قرارداد نمونه قرارداد پیش فروش ساختمان باشد، فروشنده باید مابه‌التفاوت را بر اساس قیمت روز ساختمان به خریدار بپردازد.
البته ذکر این نکته ضروری است که روابط طرفین با توجه به آنچه بر آن توافق کرده‌اند، تعیین می‌گردد و اگر طرفین در قرارداد معین کرده باشند که در صورت بروز اختلاف در متراژ ساختمان با متراژ قراردادی، مبلغ مابه‌التفاوت به‌طور کل بر اساس قیمت زمان معامله و یا به‌طور کل بر اساس قیمت روز محاسبه گردد، این توافق معتبر است و بر همین اساس عمل می‌گردد.