مشاوره حقوقی رایگان - صلح عمری

سلام،
ما 5 فرزند هستيم و پس از فوت پدر و انجام امور اداري مرتبط با انحصار وراثت و پرداخت ماليات بر ارث ، مي‌خواهيم منزل مسكوني كه به نام پدر بوده را به نام مادر كه در قيد حيات مي باشند صلح عمري كنيم. آيا در صورتي كه خانم يكي از برادرها درخواست طلاق كند و به علت عدم استطاعت پرداخت مهريه توسط همسرشان امكان تملك ملك يا تسخير بخشي از آن به جاي مهريه در زمان حیات مادر توسط عروس سابق خانواده كه درخواست طلاق داده ميسر مي باشد.
و حالت دوم اینکه آیا در صورت فوت یکی از برادرها همسر و فرزندانش می‌توانند در زمان حیات مادر ادعای برای ملک مورد نظر داشته باشند

پاسخ ها :

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

در صورتی که ماترک خود را صلح کنید �گر در تملک صلح کننده نمی‌باشد و نتیجتاً مالک نیست که قابل توقیف باشد

سليمه السادات سجادي

سرکار خانم سليمه السادات سجادي :

سلام امکان انتقال مالکیت وجود دارد ولی با حفظ حق عمری.
در حالت دوم چنانچه صلح عمری برای مادر باشد تا زمان حیات مادر حق انتفاع در انحصار خود مادر می باشد.

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
درصورتیکه اقدام به انتقال سهم الارث پدرتان به ایشان یا صلح نمایید خیر
سوال دوم بستگی به مفاد صلح نامه دارد

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

بهتراست تماما به مادر صلح قطعی گردد تا از گزند مهریه عروس و وراث برادرها در امان باشند
در غیر این صورت میتوانیدتنها منافع آن را برای مادر صلح عمرا کنید در آن صورت نیز مادامی که مادر زنده است خللی به آن صلح منافع عمری وارد نمی‌گردد اما عین مال می‌تواند مورد تملک عروس یا آن ورثه برادر قرار گیرد