مشاوره حقوقی رایگان - استرداد چک

با عرض سلام
مدت 10 ماه با یک شرکت تولید خوراک آبزیان هم به عنوان جیره نویس با حقوق ماهیانه و هم به عنوان نماینده فروش (دستمز به صورت دستمزد از فروش پرداخت می شد) کار می کردم و قبل از پایان قرارداد شرکت اعلام ورشکستگی کرد و گفت برای تسویه حساب 2 ماه باقی مانده در قرارداد موظف هستم بار موجود در انبارم رو با اون ها کامل تسویه کنم. از این جهت علاوه بر وجوه نقدی بارهایی که در انبار داشتم تعدادی چک که از مشتری ها داشتم را نیز به کارخانه دادم تا حساب و کتاب نهایی صورت بگیرد. اما کارخانه از تسویه حساب طفره می رفت و می خواست دو ماهی که در قرارداد موظف به پرداخت حقوق بوده ولی کارخانه بعد از آن تعطیل شده را ندهد. در بین چک هایی که به آن ها دادم یکی از چک ها را مشتری به نام من صادر کرده بود و تقریبا با مبلغ بدهکاری شرکت به من هماهنگی دارد خوشبختانه پشت چک را فراموش کردم زمانی که به کارخانه میدادم امضا کنم
الان از کارخانه درخواست استرداد چک کردم اما جلسه دادرسی در 1 اردیبهشت 99 در نظر گرفته شده در حالی که تاریخ سررسید چک برای 21/12/98 هست. با این اوصاف به نظر شما
1- برای مسدود سازی چک باید چکار کنم؟
2- با توجه به اینکه پشت چک را امضا نکرده ام آیا کارخانه توانایی محکوم کردن من را دارد؟

پاسخ ها :

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

چک را اگر شما امضا کرده باشید ملزم به پرداخت وجه آن هستید