مشاوره حقوقی رایگان - رفع سوپیشینه سرقت

سلام بنده سال 95 پاپوش سرقت و تخریب شیشه منزل درست کردن برام به حبس 3سال و 60ضربه شلاق تعزیری محکوم شدم که بعد از گذشت 1ماه تحمل حبس خوردن شلاق با رضایت شاکی و ارایه تخفیف مجازات از داخل زندان کل مابقی حبسم بخشیده شد و 300تومن جریمه شدم و آزاد شدم. الان واسه کار تو شرکت سوسابقه میخوان. آیا تا الان پاک شده ؟ یا اصلا سابقه شده؟ و اینکه چنانچه سابقه هست توی جواب استعلام مورد سابقه ذکر میشه که سرقت بوده یا اینکه فقط نوشته میشود سابقه دارد ؟

پاسخ ها :

طاهر  جاويداني

جناب آقای طاهر جاويداني :

باسلام.باتوجه به اوصاف بیان شده ,سوء پیشینه ای برای شما ثبت نمی گردد.

محسن نریمانی ده نوی

جناب آقای محسن نریمانی ده نوی :

چه محکومیتهایی در سوء پیشینه افراد درج می‌گردد؟

همه محکومیت‌ها در برگه استعلام سوء‌پیشینه درج نمی‌شود

ماده 25 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 وتبصره یک آن که مقرر می‌دارد:

درغیر موارد فوق (در ادامه مطلب به این موارد اشاره می‌شود) مراتب محکومیت در پیشینه کیفری محکوم درج می‌شود لکن در گواهی‌های صادره از مراجع ذی ربط منعکس نمی‌شود مگر به درخواست مراجع قضایی برای تعیین یا بازنگری درمجازات.

با توجه به اینکه صرفا محکومیت قطعی در جرایم عمومی طبق ماده 25 قانون مجازات اسلامی سال 1392 محکوم علیه را در مدت‌های مقرر در ذیل ماده 25 قانون مجازات اسلامی از حقوق اجتماعی محروم می‌کند و با انقضای این مواعد همانطور که در تبصره 2 ماده 26 قانون مذکور تصریح شده است شخص اعاده حیثیت حاصل می‌کند و آثار تبعی محکومیت وی نیز زایل می‌شود لذا صدور گواهی عدم سوء پیشینه بلامانع بوده ولزومی به درج محکومیت در گواهی صادره نیست.

محکومان موضوع تبصره یک ماده 25 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 فاقد سابقه محکومیت موثر محسوب می‌شوند ومحکومیت آنان در گواهی‌های صادره درج نمی‌شود مگر آنکه استعلام کننده مرجع قضایی باشد که دراین صورت محکومیت غیر موثر آنان نیز به مرجع مذکور منعکس می‌شود. ماده 25 قانون موصوف نیز بدین شرح می‌باشد:

محکومیت قطعی کیفری در جرائم عمدی، پس از اجرای حکم یا شمول مرور زمان، در مدت زمان مقرر در این ماده محکوم را از حقوق اجتماعی به‌عنوان مجازات تبعی محروم می‌کند:

الف- هفت سال در محکومیت به مجازات‌های سالب حیات و حبس ابد از تاریخ توقف اجرای حکم اصلی

ب- سه سال در محکومیت به قطع عضو، قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده بیش از نصف دیه مجنی‌علیه باشد، نفی بلد و حبس تا درجه چهار

پ- دو سال در محکومیت به شلاق حدی، قصاص عضو در صورتی که دیه جنایت وارد شده نصف دیه مجنی‌علیه یا کمتر از آن باشد و حبس درجه پنج.