مشاوره حقوقی رایگان - سرقت گوشی

سلام خدمت وکلای محترم و خسته نباشید گوشی از دست فروش خریدم ولی دست فروش نگذاشت گوشی رو ببینم من را وادار کرد تا کنار عابر بانک بروم به کارتش واریز کنم منم 3 و 500 به کارت که اونم گفت به کارت فلان کس خانم بود ریختم به علاوه دستی 1 میلیون از من گرفت گفت بیا داخل گوشی فروشان اون جا مالکیت بزنم فاکتور بدهم ولی وقتی رسیدم فرار کرد و رفت و در اون حالات فوری یک نفر گوشیم رو از دستم قاپید و فرار کرد و ضارب رو گرفتیم با حکم سیار و به دادسرا بردیم و فعلا در زندان هست امروز هم از آگاهی به من پیام اومده برای سرقت گوشیتون به مبارزه با سرقت گوشی استان اذربایجان شرقی بیایید من پرینت بانکی کارتم و همراه کاغذر رسید بانکی رو ضمینه کرده بودم به آگاهی ضمنا گوشی که از دستم قاپیدند همراه قوطی بود از من دزدیدند حالا موندم چطور اثبات کنم که گوشی چی بوده فقط در یک لحظه گوشی رو دیدم سامسونگ شیامی بوده حالا چطور میتونم اثبات کنم تو اگاهی قسمت سرقت گوشی

پاسخ ها :

مهدی پیراسته

مهدی پیراسته:

بسمه تعالی .

ببینید زاویه ء نگاهتان به خرید گوشی که خواستید انجام بدید رو اگر اصلاح کنید که
(در صورت آگاهی شما از تعریف خرید گوشی از زاویه تعریف قانونی بیع، یا خرید وفروش ). مسئله ء سرقت هم خود به خود حل میشود

طبق قانون مدنی شما خواستید بیع گوشی رو انجام بدید و قرارداد بیع با فروشنده ببندید. اما سئوال اینجاست که آیا شما عقد بیع گوشی رو بستید یا نه یا بطور خلاصه و عامیانه موفق به خرید گوشی شدید یا نه ؟!

جواب نه است . شما از بعد تعریف قانونی بیع یا خرید وفروش قانونی نتوانستید عقد بیع گوشی رو منعقد بکنید . یا در اصطلاح عامیانه نتوانستید گوشی رو بخرید . چرا ؟؟؟؟؟!

جوابش این هست که

و در تعریف قانون . بیع عبارت است از تملیک عین به عوض معلوم .

عین آن گوشی هست که قرار بود فروشنده به شما تملیک کند اما آیا تملیک کرده ؟!

یعنی در عمل میان شما و فروشنده قرار بود
عین یا همان گوشی به تملک شما درآید یعنی فروشنده قرار بود گوشی یا عین را به شما تملیک کند ولی سئوال این هست که تملیک گوشی بنام شما کی اتفاق می افتد ؟
زمانیکه سند را به نامتان تنظیم میکند؟ یا زمانیکه گوشی را به دست شما میدهد؟
جواب اینکه دقیقا به هنگام تنظیم سند به نام شما تملیک اتفاق میافتد و شما زمان تنظیم سند گوشی به نامتان صاحب گوشی میشوید نه زمان اخذ فیزیکی و دستی گوشی.
در حالیکه طبق فرمایش شما در طرح سئوال

فروشنده گوشی را به شما تسلیم کرده ولی تملیک نکرده چرا که چون هنوز سند را بنام شما نزده بلکه فرار هم کرده که این حاکی از نبود قصد فروش گوشی از طرف فروشنده هست . پس شما هنوز عمل بیع یا خرید گوشی رو انجام ندادید و صاحب گوشی نیستید

دومین دلیل باز دردرون تعریف بیع نهفته است . یکی از ارکان بیع معلوم بودن عوضین
یا معلوم بودن مشخصات کالایی ست که میخرید
و معلوم و مشخص بودن مقدار ثمن یا پولی که میدهید هست . در حالیکه طبق فرمایش شما گوشی یا همان مبیع که یکی از عوضین هست مشخصاتش شبهه دار است و این دومین دلیلی ست که اثبات میکند بیع یا خرید و فروش شما باطل است و اصلا خرید و فروشی صورت نگرفته است .

سومین دلیل معلوم و مشخص بودن طرفین معامله است که باز طبق فرمایش شما معلوم نیست که طرف شما آن کسی ست که خواسته گوشی را به نامتان بزند یا آن خانمی ست که ثمن یا پول گوشی را به کارتش واریز کرده اید .

در این میان امکان زیادی وجود دارد که سارق گوشی و فروشنده ء کذایی که فرارش حاکی از نبود قصدش برای بیع است و خانمی که پول به حسابش واریز کردید ارتباط نزدیکی برقرار است

فروشنده به احتمال زیاد با وعده ء تملیک گوشی به نام شما دقیقا به هنگام تنظیم سند که همان زمان تملیک گوشی به نام شما هست فرار میکند .

وآن سارقی که کمی از قانون آگاه است و میداند هنوز شما سند مالکیت گوشی را ندارید پس گوشی فروشنده ء کذایی را فقط از دست شما قاپیده چون همانطور که گفتم سندی بنام شما تنظیم نشده که حاکی از مالکیت شما به گوشی باشد..
در واقع میتوان گفت فروشنده با فرار خود از تنظیم سند
به سارق گفته من رفتم در حالیکه پول رو از دست طرف یا (شما) درآوردم .تو هم گوشی من رو بقاپ و دنبال من بیا. که این احتمال خیلی قریب به یقین هست.

نتیجه خلاصه ء این اعمال این هست

1. شما صاحب گوشی نشده اید و فروشنده با وعده تملیک گوشی مقداری پول از شما کلاهبرداری کرده است
.2. نفر دوم اتهامش سرقت است .

و شما فقط میتوانید ادعای پولتان را بکنید که فروشنده ء کلاهبردار حتی فکر این جاش رو هم کرده و به شما گفته پول رو به حساب یک خانم واریز کنید که بعدها شما نتوانید بر علیه او ادعای پول یا حتی گوشی را بکنید

و راحت ترین راه رسیدن به پولتان طرح شکایت کلاهبرداری بر علیه فروشنده در کنار طرح دعوای سرقت بر علیه سارق که گوشی را به هنگام امانت در دست شما قاپیده و طرح دعوای جلب ثالث به طرف اون خانمی هست که پول رو به حساب ایشان واریز کردید. چون احتمال زیادی هست که این جرم یک جرم مرکب یا همان کلاهبرداری مرکب باشد که توسط سه نفر با اعمال مختلف صورت پذیرفته
پس در مجموع دعوای شما دعوای کلاهبرداری بر علیه سه نفر
در کنار طرح دعوای کش زنی که نوعی از سرقت است بطرف سارق مال هست

که فقط با این دعاوی میتوانید ادعای پولتان را بکنید یادتان باشد شما بدلایلی که در ابتدا عرض کردم چون عمل خرید و بیع رو بصورت تکمیل انجام نداده اید صاحب گوشی نیستید. . و نتیجه ء مبحث بصورت خلاصه اینکه (شما فقط میتوانید با طرح شکایت کلاهبرداری مرکب بر علیه سه نفر و طرح سرقت مال مورد امانت در دست شما بطرف سارق با طرح جلب ثالث بر علیه خانمی که پول رو به حسابش واریز کردید فقط ادعای پولتان را بکنید . )
سلامت باشید