مشاوره حقوقی رایگان - ابطال صلح عمری

سلام. خسته نباشید. مادر بنده چندین سال است که فوت کرده. درزمان قید حیاتش صلح نامه ای نوشته که شش دانگ خانه را به خواهرم داده. در این صلح نامه به جای اسم صالح و متصالح اسم خریدار و فروشنده آمده و بابت مبلغ آن گفته شده که قیمت تمام آنرا ابرا و اسقاط نمود که با توجه به همه ی اینها بیشتر به بیع نامه شباهت دارد ولی خواهرم برای اینکه از پرونده اش دفاع کند میگوید که این صلح نامه است. درضمن شرط آن هم مادام الحیات فروشنده در تصرف فروشنده و بعد از فوت ایشان در تصرف خریدار باشد است. جالب اینه که خواهر بنده که خریدار یا به عبارتی متصالح است نه در زمان تنظیم صلح نامه بوده نه امضایش در آن است. حالا سوال من این است که با تمام این مواردی که بیان کردم خواهرم میتواند صلح نامه اش را ثابت کند یا صلح نامه اش باطل میشود؟باتشکر

پاسخ ها :

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

اگر اثبات شود که امضای صلحنامه در زمان حیات متوفی نبوده است وبعد از مرگ ایشان رخ داده می توان به ان ایراد گرفت اما اگر صرفا و عادلا این رخداد به وقوع پیوسته و بر این صلحنامه شاهدی هم گرفته شود می توان آن را قانونی توصیف کرد

پرسشگر :

باتشکرازشماوکیل محترم.ولی این صلح نامه بدون امضای متصالح است واصلاامضای متصالح رانداردوالان هم این صلح نامه به دادگاه ارائه شده وبرای آن وقت دادگاه تعیین شده که من ازشمااین سؤال روپرسیدم.

پرهام پیران

جناب آقای پرهام پیران:

بحث تخصصي و براي اثبات حق خود نياز به وكيل مجرب خواهيد داشت. رويه محاكم و قضات متفاوت و بسته به شرايط پرونده خواهد بود.