مشاوره حقوقی رایگان - مرگ مشکوک

با سلام.
یک نفر در خواب به علت خفگی فوت کرده است.
اما به نظر ممکن است که او را به قتل رسانده باشند.
می‌خواستم بدونم چه مدت زمان طول می‌کشد تا پزشک قانونی بتواند این را تشخیص بدهد.
ممکن است در یکروز بتواند تشخیص بدهند؟

پاسخ ها :

مهري  رجبيان

سرکار خانم مهري رجبيان :

در مرگ‌هاي مشكوك تشخيص علت مرگ به صرف معاينه ظاهري جسد از جهات علمي معقول و منطقي به نظر نمي‌رسد و در مقابل اعتراض احتمالي اولياء‌دم قابل دفاع نيست ضرورت دارد در كليه موارد مرگ‌هاي مشكوك كالبدشكافي كلاسيت (از سر- سينه و شكم) و در صورت لزوم آزمايش‌هايي از قبيل سم‌شناسي. آسيب‌شناسي و تعيين گروه خون و آزمايش خون از لحاظ ميزان الكل و غيره(خون‌شناسي) و ساير آزمايش‌هاي ضروري به عمل آيد. پس قطعا مدتی طول خواهد کشید.

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

خفگی در خواب میتونه بدون قتل هم اتفاق بیوفته. صرف خفگی بدین معنی نیست که یکنفر دیگه اونو کشته. پزشکی قانونی با بررسی جسد متوجه میشه که خفگی با مسدود کردن عمدی مجاری تنفسی با یک عامل خارجی رخ داده یا اینکه یک عامل درونی سبب خفگی بوده است. این تشخیص بلافاصله بعد از معاینه جسد صورت میگیره ولی تا اون بیاد گزارش مکتوب بشه به مرجع قضایی ارسال بشه بین 5 تا 30 روز و حتی بیشتر ممکنه طول بکشه. تشخیص پزشکی چند دقیقه تا یکی دو ساعت و گاها تا چند روز بسته به مورد زمان میبره.چون پزشکی قانونی تمام امحا و احشای داخلی رو هم ممکنه نمونه برداری و آزمایش کنه