مشاوره حقوقی رایگان - قابل تعمیم بودن رای وحد رویه 733 و مطالبه خسارت فسخ با وجود استفاده از ملک قبل از فسخ قرارداد

آیا رأی وحدت رویه شماره 733 هیأت عمومی دیوان عالی کشور، با موضوع نحوه پرداخت غرامت بایع به مشتری فقط در صورتی که مبیع مستحق للغیر باشد صدق می کند یا قابل تعمیم به کلیه حالات فسخ مانند فسخ به دلیل معیوب بودن( مثلا در طرح خیابان کشی) هم صادق هست؟
ضمنا اگر خریدار ملک را تصرف کرده و از ان استفاده کرده باشد و در حین استفاده معامله را فسخ کند نیز می توان می توان مطالبه خسارت نماید؟

پاسخ ها :

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

باید متن قرارداد رو ببینیم. اگه کافه خیارات سلب شده باشه و بعد از معامله در طرح خیابان کشی قرار بگیره معامله قابل فسخ نیست.این مورد که میفرمایید محتمل هست که از اساس قابل فسخ نباشه ولی اگه فسخ شدنی باشه مشابه همون مستحق للغیر در آمدنه و تحت شرایطی میتونه قیمت روز بهش تعلق بگیره منتها لازمه اش اینه که تمام جوانب خصوصا متن بیعنامه رو ببینیم تا پاسخ دقیق بدیم

سید علیرضا سیدی

جناب آقای سید علیرضا سیدی :

این رای وحدت رویه صرفا در خصوص مالی است که فروخته میشود و مستحق للغیر باشد و به دیگر موارد سرایت پیدا نمیکند

قاسم دهقانی

جناب آقای قاسم دهقانی :

صراحت رای وحدت رویه 733و تکمیل آن در رای وحدت رویه 811منحصر به مستحق للغیر درآمدن مبیع میباشد