مشاوره حقوقی رایگان - اعاده ی حیثیت

با سلام.
مدتی پیش از منزل خاله ی بنده دزدی شده و ایشان با توجه به گفته های همسایه ها و معتاد بودن برادر بنده مضنون به برادرم شده است و این باعث آبروریزی خانواده ی ما در اهل محل و دوستان و آشنایان شده است. اکنون بعد از گذشت حدود 24 ساعت از آبروریزی، خاله ام میگوید: چون پسر خواهرم هست می خواهم از حقم بگذرم و ببخشم (چون احتمال می دهد که کار برادر من نیست می خواهد به طریقی از زیر کاری که انجام داده در برود). هنوز طرح شکایت نکرده است ولی آبرویی هم برای ما نمانده است

سوال بنده این است که آیا برادرم می تواند (قبل از اینکه دزد پیدا شود و یا خاله ام اصلا نخواهد که دزد را پیدا کند)، از خاله ام شکایت کرده و اعاده ی حیثت کند؟ در صورتی که دزد پیدا شود و برادر من نباشد چطور؟ با توجه به اینکه مسئله باعث آبروریزی خانوادگی شده است، آیا اعضای دیگر خانواده می تواند طرح شکایت کند؟

پاسخ ها :

عليرضا  صادقي نژاد

جناب آقای عليرضا صادقي نژاد :

سلام
با توجه به اینکه دعوی علیه برادر شما طرح نشده قاعدتا محاکم ترتیب اثر نمیدهند