مشاوره حقوقی رایگان - ثبت طلاق

دادخواست طلاق از طرف مرد ارائه شده و گواهی عدم امکان سازش نیز صادر شده و زوج برای ثبت طلاق ، می‌بایست چند روز پس از ابلاغ حکم صبر کند؟ با توجه به اینکه در حکم دادگاه توافق شده که زوج تمامی مهریه را پرداخت کند ،پس از گذشتن مهلت قانونی، اگر زوجه اعتراضی را ثبت نکرده باشد،زوج برای پرداخت مهریه و ثبت طلاق باید به کجا مراجعه کند؟

پاسخ ها :

بهاره پورولیخان نوخندان

سرکار خانم بهاره پورولیخان نوخندان :

سلام
2 فرض متصور است اگر قبل از دادخواست طلاق از جانب زوج و یا در اثنای رسیدگی دادگاه، زوجه دادخواست مهریه داده باشد دادگاه رسیدگی کننده به طلاق به آن پرونده مهریه که ممکن است در همان شعبه باشد و یا شعبه دیگر استناد می کند بدیهی است اگر مرد بخواهد در این حالت تقاضای تقسیط مهریه (اعسار از پرداخت دفعی مهریه) کند می بایستی در شعبه ای که رای مهریه صادر شده است دادخواست اعسار از پرداخت تقدیم دادگاه کند.

اما فرض دوم این است که زن دادخواست مهریه نداده است ولی مرد دادخواست طلاق داده است. در این جا پس از صدور حکم طلاق، زوج (مرد) می تواند در همان دادگاهی که به طلاق رسیدگی کرده است دادخواست اعسار از پرداخت مهریه مندرج در عقدنامه و دادنامه طلاق را به طرفیت همسر و از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت کند. دادگاه پس از تعیین وقت و استماع شهادت شهود زوج و همچنین اظهارات زوجه در خصوص اعسار تعیین تکلیف می کند .

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

برای پرداخت مهریه به اجرای احکام و برای ثبت طلاق به دفاتر ازدواج و طلاق مراجعه کنید

سمیه جباری

سرکار خانم سمیه جباری :

به اجرای حکم مراجعه کنید و نماینده در دفتر اسناد رسمی حاضر میشود.‌