مشاوره حقوقی رایگان - مستحق للغیر

باسلام
سوال اول
اگه شخصی زمینی را از طریق مبایعه نامه خریداری کرد پش از خرید متوجه شد که زمین مستحق للغیر است و پس از مدت سه سال اقدام به طرح دعوای اعلام بطلان و مطالبه
تمام خسارتها به روز طبق مفاد قرارداد نمود اگر رای به نفع او صادر شودوقطعیت یابد طرف متضرر چه دفاعی میتواند بکند
سوال
دوم درفرض به دلایلی مشخص شود که خود شخص عامل تسحیل مستحق للغیر درآمدن مبیع باشد در این صورت چه اقدامی و دفاعی علیه اومیتوان کرد افراد دیگر متحمل زیان به وابسته او نگردند
سوال سوم
توضیح مختصر
شخص 1 به عنوان مالک زمینی را با شخص 2 نصف نقد ونصف دیگرچک معامله وشخص 2 آنرا به3 وشخص3 آن را به 4 می فروشد بین شخص او2 به جهت عدم وصول چک اختلاف به وجود آمده و در نهایت دادنامه انفساخ به نفع شخص1 صادر در این میان شخص 4 به صورت مطلع از پرونده در ان زمان اقدامی نکرده و پس از گذشت سه سال اقدام به طرح اعلام بطلان و مطالبه خسارت از شخص 3 که از موضوع اطلاع نداشته میکند اگر شخص 3 با دادخواست جلب ثالث نتواند نتیجه بگیرد ایا با طرح دعوای اعتراض ثالث میتواند بدون متحمل شدن خسارت نتیجه بگیرد؟

پاسخ ها :

سعیده ستوده

سعیده ستوده :

آیا شخص غیر بطور رسمی سند مالکیت دارد یا مبایعه نامه بصورت عادی تنظیم شده است؟ آیا ادعای جعلیت و کارشناسی روی سند غیر انجام گرفته است؟ اگر بصورت عادی بوده است شاید در یک روز تنظیم شده باشد که در تقدم و تاخر آن جای بحث است.لذا لازم سوال دقیق تر مطرح گردد

آزاده حیدری

سرکار خانم آزاده حیدری :

سلام. مطالبه غرامات و خسارتها به قیمت روز مطابق با رای وحدت رویه برای حالتی است که خریدار جاهل به مستحق للغیر بودن مبیع باشد بنابراین با اثبات آگاهی خریدار صرفاً مستحق دریافت ثمن پرداختی خود می باشد و خسارتی به وی تعلق نمیگیرد. برای راهکار دقیقتر پرونده شما نیاز به بررسی مستندات دارد.

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

دفاعی ندارد
مستحق اللغیر بودن مبیع دفاعی ندارد
خیر

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

کاربر محترم اگر مستحق غیر درآمده است فروش مال غیر بوده و جرم محسوب می‌شود و رد مال باید صورت بگیرد

عباسعلی باقیان

جناب آقای عباسعلی باقیان :

پاسخ سوال اول :اگر پیش از خرید متوجه شد که زمین مستحق للغیر است کار عبث انجام و معامله کردید چون قبل از معامله میدانستید آن مال برای شخص دیگری است
پاسخ سوال دوم : سوال مبهم است /کسی برای خودش چاه نمی کند
پاسخ 3: اگر ثابت شود که زمین مستحق للغیر است مسئولیت فروشنده براساس تسبیب، ضمان معاوضی و نظریة ظاهر بررسی شده و ثابت شود در این صورت تفاوت قیمت ملک در زمان معامله با زمان مستحق‌للغیر درآمدن، در قلمرو غرامات قرار می‌گیرد.