مشاوره حقوقی رایگان - عقب نشینی برای عریض کردن کوچه

سلام وقت به خیر . بنده یک قطعه زمین در روستا خریدم که این زمین قبلاً باغچه ی پدرم بوده و به برادرم داده و برادرم از زمین عقب نشینی کرده تا کوچه عریض تر شده حالا که بقیه زمین را در همان کوچه می خواهیم بسازیم دوباره از ما خواستند عقب نشینی کنیم که 100متر از زمین می رود لطفاً من را راهنمایی کنید چکار کنم

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

مقاومت در این زمینه فایده ندارد.
در واقع قانون به شما اجازه نمی‌دهد که به خاطر منافع شخصی خود، جلوی طرحی را که منافع عمومی در پی خواهد داشت، بگیرید. بهتر است روشی پیدا کنید که از این عقب‌نشینی متضرر نشوید. برای پیشگیری از ضرر و زیان، به نکات زیر دقت کنید:

بر اساس قانون، هنگامی که شهرداری به دلیل اجرای طرح‌های عمرانی مالکی را مجبور به تسلیم ملک کند و یا به ملکی خسارتی وارد کند، ملزم به پرداخت هزینه خواهد شد.
خسارت ممکن است به اعیان یا به عرصۀ ملک وارد شده باشد. منظور از اعیان ساختمان و بنا است و عرصه به معنای زمین ملک است.
در هنگام وارد شدن خسارت به اعیان، کارشناسان میزان خسارت وارده را بررسی و مبلغی را تعیین می‌کنند و شهرداری موظف به پرداخت آن مبلغ خواهد بود.
در مورد خسارت به عرصه، یعنی مواقعی که شهرداری تمام یا بخشی از ملک را تصرف می‌کند، ارزش ملک به بهای یک سال قبل از ارزیابی در نظر گرفته می‌شود و به این ارزش شش درصد اضافه خواهد شد.
اگر مبلغ به‌دست‌آمده، بیشتر از بهای ملک در زمان ارزیابی باشد، بهای ملک در زمان ارزیابی در نظر گرفته می‌شود.
پس از تعیین مبلغ، شهرداری موظف به پرداخت خواهد بود.

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

باید مدارک شما و طرح هادی و نقشه مربوطه را ببینم

معصومه احمدی

سرکار خانم معصومه احمدی :

چنانچه شهرداری از شما خواسته عقب نشینی کنید کتبا اعلام نمایدوبایت عقب نشینی چنانچه جهت طرح عمرانی باشد بایستی به نرخ روز وجه زمین پرداخت گردد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

شهرداری مکلف لست در ازای ان صد متر ملکی و یا خسارتی به شما پرداخت کند