مشاوره حقوقی رایگان - هزینه وکالت

سلام. وقت به خیر. من روز اول عید امسال موتوری خریداری کردم به صورت نقد که فقط یک و نیم میلیون تومان از هزینه رو چک 19 ماه جاری کشیدم. قولنامه نوشته شد و از طرف بنگاه دار قول دادن که قبل روز موعود چک سند به نام بنده میخوره و کارت سوخت موتور هم تحویل داده میشه.
الان نمیدونم چند روز که از روز قولنامه میگذره به وعده وعید هاشون عمل نکردن و حتی با اینکه 3 روز پیش به بنده گفتن موتور رو جهت وکالت بیمه کنم باز هم بنگاه دار با وعده الکی بنده رو معطل خودشون کردن و در ضمن هزینه وکالت رو هم گفتن با خودتونه نه صاحب موتور. طبق قانون و رسم هزینه ی وکالت با کدام یک از طرفین هستش؟
اصل بیمه نامه رو با کپی مدارکم مثل کارت ملی و شناسنامه جهت تنظیم وکالت از من گرفتن.
الان دستم به هیچ کجا بند نیست و نمیدونم چی کار باید بکنم.
لطفا راهنماییم کنید.
مچکر.

پاسخ ها :

یعقوب کدخدایی

جناب آقای یعقوب کدخدایی :

درود بر شما.
لطفا هر زمانی که نسبت به انقعاد قرارداد اقدام میکنید ابتدا با وکیل معتمد خودتون مشاوره کنید.
برای مشکل شما، میتوانید به اتحادیه صنف مربوطه مراجعه کنید و ازشون شکایت کنید.
در ضمن مدارک اعم از شهادت شهود، اسناد پرداخت، قرارداد و سوگند است. شما حداقل چند مورد از این اسناد رو دارید
در کنار مراجعه به اصناف می توانید دادخواست الزام به تنظیم سند موتور به دادگاه تقدیم کنید. بهتر بود برای انجام تعهد ضمانت اجرا تعیین میکردید مثلا روزی 200 هزارتومان.
و نهایتاً براساس عرف پرداخت هزینه انتقال سند وسیله نقلیه برعهد فروشنده است. مگر اینکه در مبایعه نامه خلاف آن ذکر شده باشد.