مشاوره حقوقی رایگان - تعهد

با سلام
برادرم در یک تصادف به رحمت خدا رفته و دیه بر گردن خانواده خاطی می باشد . در صورتی که بخواهم به جای دیه تعهد از ایشان بگیرم که تا سن گواهینامه حق سوار شدن به هیچ وسیله نقلیه ای ندارند باید از چه مسیری برای این کار اقدام نمایم ؟

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
این تعهد به نظر نتیجه ای نخواهد داشت

سهیل فیضی عظیمی

جناب آقای سهیل فیضی عظیمی:

با سلام
امکان اخذ چنین تعهدی از ایشان نخواهید داست و بر فرض اعطا چنین تعهدی از سوی مقصر ، تعهد مذکور باطل است زیرا قانونا امکان سلب تمام یا قسمتی از حقوق مدنی وجود ندارد.

محمد حسن سقائی

جناب آقای محمد حسن سقائی :

باسلام به خودی خود طبق قانون حق سوار شدن ندارد و نیازی به تعهد گرفتن هم نیست

سکینه چهره خند

سرکار خانم سکینه چهره خند :

سلام و عرض ادب

ضمن عرض تسلیت خدمت جنابعالی؛ درصورتی که مقصود از تعهد بر سوار نشدن وسیله نقلیه؛ سوار نشدن به وسیله نقلیه به عنوان راکب راننده است که چه چنین تعهدی از ایشان گرفته شود و چه نشود؛ قانوناً ایشان مجاز به رانندگی با هیچ وسیله نقلیه ای قبل از رسیدن به سن اخذ گواهینامه نیستند پس تعهدی که بخواهند به شما بدهند؛ مانع و ضمانت اجرای از آن محکمترش را قانون و مقررات و الزامات آمره قانونی برای ایشان گذاشته است و این شرط از این حیث، یک شرط بیفایده باطل است چرا که تعهد به آن، مستلزم یک عِرق و مسئولیت پذیریِ درونی و یک تعهد اخلاقی و انسانی است نه تعهد حقوقی.

لکن درصورتیکه مقصود شما اینست که تعهد بدهند چه به عنوان راننده و چه به عنوان سرنشین عادی هیچ وسیله نقلیه ای را تا سن گواهینامه سوار نشوند؛ چنین تعهدی یک سلب حقی کلی بصورت جزیی است یعنی حق استفاده از کلیه وسایل نقلیه را برای مدت محدودی از ایشان سلب میکند و این تعهد بدلیل مدت دار و جزیی بودن گرچه با توافق شخص ایشان، اشکالی حقوقی بر آن مترتّب نیست لکن چون بلاشک ایشان را در معیشت روزمره در دنیای کنونی، دچار عسر و حرج غیرقابل اغماض میکند؛ یک شرط غیرعقلایی و غیرمقدور و حتی نامشروع محسوب و باطل محسوب میشود.

فلذا در هر دو فرض بالا اخذ چنین تعهدی از ایشان بلاموضوع خواهد بود.